OVO NISTE MOGLI DA VIDITE U TV PRENOSU: Novak Đoković šokirao svet potezom pet sekundi posle pobede u finalu Australijan opena (VIDEO)

Novosti online

29. 01. 2023. u 18:25

Novak Đoković je osvojio Australijan open 2023, tom pobedom nad Stefanosom Cicipasom u finalu je došao do rekordne, desete grend slem titule u Melburnu, a samo pet sekundi posle realizovanog poena za trijumf uradio je nešto što što TV gledaoci nisu mogli da vide, a što je sve na tribinama Rod Lejver arene iznenadilo. Naravno, i one koji su potom videli na privatnim snimcima šta je Nole učinio.

ОВО НИСТЕ МОГЛИ ДА ВИДИТЕ У ТВ ПРЕНОСУ: Новак Ђоковић шокирао свет потезом пет секунди после победе у финалу Аустралијан опена (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Novak Đoković je Australijan open 2023 osvojio pobedivši u finalu Stefanosa Cicipasa, čime je na dva načina ušao u istoriju tenisa.

Najpre, od ovog dana, Nole je prvi igrač sa deset titula na pomenutom turniru, a ujedno je stigao do 22. grend slem trofeja, po čemu se izjednačio sa dosad vodećim, Rafaelom Nadalom.

A kako se ovaj trijumf desio posle izuzetnog emotivnog dvonedeljnog perioda kroz koji je srpski as prošao u Melburnu (jer je pre godinu dana iz Australije deportovan, kao da je zločinac, a ne rekorder tamošnjeg grend slema čije prisustvo, a izbačen je iz te zemlje iz političkih razloga, jer pred izbore njegovo prisustvo nije odgovaralo tadašnjim australijskim vlastima sa kojima je imao drugačije poglede na jedan medicinski detalj), novi šampion AusOpena je naizgled vrlo hladnokrvno reagovao nakon trijumfa:

U TV prenosu su svi mogli da vide ovo što je i na snimku koji je pred vama: Novak Đoković se odmah posle meč-lopte koju je realizovao okreće ka "svojoj" loži, pokazuje prstom na glavu, pa na srce, u stilu "i hladne glave, i srčano - dolazi se do pobede".

Ali...

TV kamera za koju se reditelj prenosa tada odučio nije dala celokupnu sliku dešavanja na Noletovoj polovini terena.

Jer, Novak Đoković je, tačno pet sekundi nakon što je osvojio Australijan open, odmah posle pokazivanja ka glavi i srcu, pokazao i - ka svom međunožju!

"Novosti" vam donose snimak kako je to izgledalo, a što publika širom sveta isprva nije mogla da vidi:

Naravno, taj potez je bio i tema konferenciji za štampu posle finala.

Tada je Srbin upitan "zašto je onako gestikulirao posle pobede", a on se najpre nasmejao.

Zaćutao.

Koji sekund kasnije je odgovorio ovako:

- Pa, videli ste sve (osmeh). Mislim... to je jedan šifrovani jezik koji imamo mi u ekipi. Oni (članovi mog tima) su razumeli. Potrebno je veliko srce i, naravno, mnogo psihičke snage... a i "treća stvar", takođe, da biste uspeli - uz osmeh je otkrio Nole zašto je pokazivao tamo gde je pokazivao.

Novak Đoković - Rafael Nadal, međusobni učinak

Nakon što je Nole osvojio AusOpen, jedna od najtraženijih pretraga na internetu je bila "Djokovic vs Nadal H2H", odnosno Novak - Rafa, međusobni mečevi.

Sa razlogom.

Obojica su sada na po 22 osvojena grend slem trofeja, po čemu su iznad svih koji su se ikada tenisom bavili. Podsetimo, Rodžer Federer je u penziju otišao sa 20 takvih titula.

Đoković, inače, vodi protiv Nadala u pobedama. Trenutni rezultat je 30:29.

Rafael Nadal je, pritom, dobio tri od njihova poslednja četiri meča (finala Rolan Garosa 2020, Rima 2021 i, opet na Rolan Garosu, četvrtfinalni meč 2022. gdine, a Novak je Španca upravo na Otvorenom prvenstvu Francuske pobedio u polufinalu 2021.

Iako dolaze "nove snage" u tenisu, možda baš na ovogodišnjem Rolan Garosu Rafa ili Nole stigne do 23. grend slem trofeja i tako povede u tzv. "GOAT" trci (engl. skraćenica za Greatest of all time - najbolji svih vremena).

Pratite i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO - PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

Pratite "Novosti sport" i na Fejsbuku!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KECMANOVIĆ PAKUJE KOFERE, IDE KUĆI: Posle maratonske borbe eliminisan iz Bukurešta