U NOLETOVOJ SVLAČIONICI I ŽENA, A NIJE IZ PORODICE: Evo s kim je Novak Đoković najpre proslavio grend slem titulu na Australijan openu

Novosti online

29. 01. 2023. u 16:07

Novak Đoković je osvojio Australijan open 2023, pobedom u finalu je došao do rekordne, desete grend slem titule u Melburnu, a nju je, uz pehar, proslavio najpre u svlačionici, sa najblžim saradnicima.

У НОЛЕТОВОЈ СВЛАЧИОНИЦИ И ЖЕНА, А НИЈЕ ИЗ ПОРОДИЦЕ: Ево с ким је Новак Ђоковић најпре прославио гренд слем титулу на Аустралијан опену

Tanjug/AP

Podsetimo, Novak Đoković je Australijan open 2023 osvojio pobedivši u finalu Stefanosa Cicipasa. Emotivno je taj trijumf slavio sa delom porodie, u loži, a kada je pehar potom primio - odneo ga je u svlačionicu.

A tamo je Novak Đoković proslavio ovaj veliki uspeh sa sledećim ljudima:

Uz njega su bili Elena Kapelero, Karlos Gomez Erera, Goran Ivanišević, Eduard Artaldi i Miljan Amanović.


Elena Kapelero zastupa Novakove interese kada je u pitanju saradnja s medijima, Erera je Noletov sparing partner, Ivanišević trener srpskog asa, Artaldi je agent rekrdera AusOpena, i Amanović Đokovićev fizioterapeut, koji je "čuda činio" i tokom ovog Australijan opena, kada je dosad devetostruki, a od danas vlasnik deset pehara melburnskog grend slema, imao velikih problema sa povredom noge.

Pratite i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Novak Đoković - Rafael Nadal, međusobni učinak

Nakon što je Nole osvojio AusOpen, jedna od najtraženijih pretraga na internetu je bila "Djokovic vs Nadal H2H", odnosno Novak - Rafa, međusobni mečevi.

Sa razlogom.

Obojica su sada na po 22 osvojena grend slem trofeja, po čemu su iznad svih koji su se ikada tenisom bavili. Podsetimo, Rodžer Federer je u penziju otišao sa 20 takvih titula.

Đoković, inače, vodi protiv Nadala u pobedama. Trenutni rezultat je 30:29.

Nadal je, pritom, dobio tri od njihova poslednja četiri meča (finala Rolan Garosa 2020, Rima 2021 i, opet na Rolan Garosu, četvrtfinalni meč 2022. gdine, a Novak je Španca upravo na Otvorenom prvenstvu Francuske pobedio u polufinalu 2021.

Iako dolaze "nove snage" u tenisu, možda baš na ovogodišnjem Rolan Garosu Rafa ili Nole stigne do 23. grend slem trofeja i tako povede u tzv. "GOAT" trci (engl. skraćenica za Greatest of all time - najbolji svih vremena).

BONUS VIDEO - PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

Pratite "Novosti sport" i na Fejsbuku!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)