CICIPAS IMA RAZLOGA DA SE PLAŠI NOVAKA: Đoković je neprikosnoven, ove brojke to dokazuju

A. I.

28. 01. 2023. u 12:50 >> 13:11

NOVAK Đoković i Stefanos Cicipas igraju u finalu Australijan opena. Novak, u svom desetom (devet pređašnjih osvojio) , a Cicipas, u pohodu na svoj prvi trofej. Ulog je u toliko veći što pobednik takođe dolazi do prvog mesta na ATP listi.

ЦИЦИПАС ИМА РАЗЛОГА ДА СЕ ПЛАШИ НОВАКА: Ђоковић је неприкосновен, ове бројке то доказују

EPA

Novak Đoković i Stefanos Cicipas igrali su već u finalu grend slema - te 2021. godine Grk je bio tako blizu, a ipak, tako daleko od titule. Poveo je 2:0 u setovima, a na kraju ipak izgubio 3:2 (6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4)

Sretali su se Srbin i Grk na turu do sada 12 puta, s tim da Novak vodi 10:2, uz to, dobio je devet poslednjih susreta. Treba podsetiti na to da je Cicipas obe pobede nad Noletom ostvario na tvrdoj podlozi.

Kompletnu istoriju njihovih duela pogledajte ovde.

Najbolji mečevi

Novak Đoković i Stefanos Cicipas igrali su 2020. godine u polufinalu Rolan Garosa. Srbin je tada dobio prva dva seta, odgovorio je rival, te uveo meč u pet setova, na kraju je Nole uspeo da slavi (6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1).

Godinu dana kasnije igrali su finale ATP mastersa u Rimu. U tri seta dobio je Đoković (4:6, 7:5, 7:5)

Ne treba zaboraviti ni finale Rolan Garosa iste godine koje je pomenuto na početku teksta.

EPA

Osvojene titule

Novak Đoković u pohodu je na svoju 22. grend slem titulu u nedelju. Srbin ima jednu manje od Rafaela Nadala. Osvojio je 92 ATP trofeja u singlu.

Grend slemovi - 21

Završni mastersi - 6
ATP mastersi 1000 - 38
ATP 500 - 14
ATP 250 - 13

Sa druge strane, Cicipas juri drugo grend slem finale, nada se, kao i cela grčka nacija, da može da postane prvi grk koji je podigao grend slem trofej.

Završni masters - 1

ATP masters 1000 - 2

ATP 250 - 6

Pozicija na ATP listi Đokovića i Cicipasa od ponedeljka

Osvajač trofeja u Australiji će pored 2000 bodova i bogate novčane nagrade takođe postati prvi igrač sveta. Đoković, vratio bi se na prvo mesto i nastavio pohod ka apsolutnom rekordu koji drži Štefi Graf, a Cicipas, bi po prvi put "seo na tron".

 BONUS VIDEO Koreča za Novosti: Važno da je Đoković osetio ljubav navijača u Australiji

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)