"NOVAK ĐOKOVIĆ JE POD VELIKIM PRITISKOM" Nekadašnji trener srpskog igrača svestan je sa čime se suočava

Novosti online

27. 01. 2023. u 18:13

NOVAK Đoković se nakon godinu dana pauze vratio u Australiju, još jednom je uspeo da je pokori. Pritom, Đoković je oduševio tenisku javnost, ujedno plasiravši se u 10. finale na Australijan openu i to sa povredom tokom celog turnira.

НОВАК ЂОКОВИЋ ЈЕ ПОД ВЕЛИКИМ ПРИТИСКОМ Некадашњи тренер српског играча свестан је са чиме се суочава

Tanjug/AP

Nekadašnji trener Novaka Đokovića, Boris Beker je govoreći za "Eurosport" podsetio još jednom na povredu koju Novak nosi.

- U poodmakloj fazi turnira držite se svojih rituala. U poslednjih pet mečeva sve je bilo dobro, tako da će Novak da se drži svoje rutine, poručio je Nemac.

Smatra da je Novak pov velikim pritiskom.

- Za njega, to je psihološki teret, pod enormno velikim pritiskom se nalazi. Oči celog sveta uprte su u njega, prate svaki njegov potez. Mišljenja o njemu su podeljena. Neki ga vole, neki ga uopšte ne vole. Ali, moraju da ga poštuju u svakom slučaju. Meni deluje veoma motivisano. Deluje mi da želi svima da pokaže da jeste najbolji igrač sveta. I, na dobrom je putu da to i učini.

FOTO: AP

Tomi Pol stigao je do polufinala, za više snage nije imao.

- Grend slem polufinale, to je sasvim drugačiji svet. Ništa nalik drugim turnirima. Ni prva nedelja ovde ne može da se meri sa drugim terenima. Ovo je nova teritorija za njega, a to može da bude zastrašujuće. U njegovoj igri osetio se pritisak, posebno kada je izašao na teren pred 16.000 gledalaca. To ume da bude lepo, ali i da izazove nesigurnost.

BONUS VIDEO: PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSTAVIO DOMAĆI ZADATAK: Novak Đoković obara sve rekorde