"LINČOVANJE ĐOKOVIĆA": Oglasio se i ukrajinski ambasador, traži se izbacivanje Novakovog oca iz Australije

Novosti online

26. 01. 2023. u 09:58

Fotografisanje Srđana Đokovića sa navijačima koji su imali ruske zastave, sporni simbol "Z" na majici koji se povezuje sa rusko-ukrajinskim sukobom, i poruka "Živela Rusija" koja se čuje na snimku, stvorila je kampanju tekstova protiv najboljeg srpskog tenisera koga sutra od 9.30 očekuje meč polufinala protiv Amerikanca Tomija Pola.

ЛИНЧОВАЊЕ ЂОКОВИЋА: Огласио се и украјински амбасадор, тражи се избацивање Новаковог оца из Аустралије

Foto: Printskrin

Povodom Đokovićevog poziranja oglasio se i ukrajinski ambasador za Australiju i Novi Zeland Vasil Mirošničenko: 

- Ovo je prevršilo meru. Među srpskim zastavama nalazi se: ruska zastava, Putin, Z-simbol, takozvana zastava Donjecke Narodne Republike - napisao je ambasador na Tviteru uz link do snimka.

- To je takva sramota… - dodao je on i adresirao sve to na organizatora turnira.

Istovremeno na društvenim mrežama širi se negativno raspoloženje prema Novaku Đokoviću, dok pojedinci traže proterivanje njegovog oca iz zemlje.

Među njima je i ukrajinski teniser Aleks Dolgopolov, koji se pored Sergija Stahovoskog kao dobrovoljac stavio na raspolaganje ukrajinskoj armiji od prvog dana rata.

- Apsolutno odvratno. Oni su rekli da politiku treba držati dalje od sporta. Ovi ljudi nemaju apsolutno nikakvog razloga da budu na teniskim turnirima, uključujući oca Novaka Đokovića, ako otvoreno hvale genocidni režim Rusije - napisao je Dolgopolov.

Sigurno je da nije dobro što se sve ovo dešava pred polufinalni meč, a znamo da Novak ima i problem sa povredom, ali ako neko zna da se bori sa vetrenjačama, to je Đoković. 

BONUS VIDEO - PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (30)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni