AUSTRALIJA PRETI NOVAKU ZBOG RUSIJE: Potez Srđana Đokovića razbesneo "kengure"

Novosti online

26. 01. 2023. u 09:02

Otac Novaka Đokovića Srđan pozirao je sa navijačima koji su doneli zastave Rusije i DNR na meč Australijan opena između najboljeg srpskog tenisera i Rusa Andreja Rubljova.

АУСТРАЛИЈА ПРЕТИ НОВАКУ ЗБОГ РУСИЈЕ: Потез Срђана Ђоковића разбеснео кенгуре

FOTO: Printskin

Video na kojem se vidi kako Đoković stariji govori: „Živeli Rusi“ postao je viralan na društvenim mrežama.

Udarna vest u Australiji za sve domaće i britanske medije je fotografija na kojoj se vidi kako Srđan Đoković pozira sa Rusom koji u ruci nosi zastavu sa likom Vladimira Putina na njoj.

- Otac Novaka Đokovića Srđan snimljen je kako se slika sa pristalicama ruskog predsednika Vladimira Putina na Australijan openu. Srđan Đoković je na slici sa muškarcem koji drži rusku zastavu sa Putinovim licem i nosi majicu sa odštampanim proratnim Z simbolom. Ruske i beloruske zastave i simboli zabranjeni su u Melburn parku - javlja "Bi-Bi-Si".

Kako prenosi „Telegraf“, organizatori Australijan opena već su zatražili od tima srpskog tenisera da se uzdrži od političkih izjava.

Teniski savez Australije upozorio je Novaka Đokovića i njegovog oca i obavestio ih o nedopustivosti promovisanja političkih stavova tokom turnira.

- Mala grupa ljudi je istakla neprikladne zastave i simbole i pretila je obezbeđenju posle meča u sredu uveče. Oni su bili odstranjeni. Igrači i njihovi timovi su obavešteni u vezi sa zastavama i simbolima kako bi izbegli bilo kakvu remetilačku situaciju. Nastavljamo da blisko sarađujemo sa bezbednosnim agencijama i agencijama za sprovođenje zakona - piše Teniski savez Australije.

Foto: Printskrin

 

BONUS VIDEO - PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (15)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)