HOĆE LI RUSI MOĆI NA VIMBLDON, DOBIJA LI NOVAK POENE? Rubljov otkrio poslednje vesti posle poraza od Đokovića

Tanjug

25. 01. 2023. u 14:19 >> 14:28

UZALUD se nadao Andrej Rubljov da može da pobedi Novaka Đokovića. Možda mu se o glavu odbio i preterani optimizam koji je imao pre meča, što je potvrdio u izjavi posle poraza u tri seta (6:1. 6:2, 6:3). On je i posle meča pokazao da je nepopravljivi optimista, pošto je izrazio nadu da će njemu i ostalim teniserima iz Rusije i Belorusije ove godine biti dozvoljen nastup na Vimbldonu.

ХОЋЕ ЛИ РУСИ МОЋИ НА ВИМБЛДОН, ДОБИЈА ЛИ НОВАК ПОЕНЕ? Рубљов открио последње вести после пораза од Ђоковића

FOTO: Tanjug/AP

Rubljov je jedan od igrača kojima je Vimbldon zabranio učešće prošle godine zbog navodne zabrinutosti za njegovu bezbednost nakon što su brojni ukrajinski tniseri i teniserke zahtevali da se svi ruski i beloruski igrači i igračice, bez obzira na stav o ratu u Ukrajini, izbace iz svih teniskih takmičenja.

- Poslednje što sam čuo bilo je da će možda narednih sedmica objaviti. Nadam se da ćemo moći da igramo. Voleo bih da igram. Vimbldon je jedan od najboljih turnira u našem sportu, zaključio je Rubljov.

Kao posledica odluke Ol Ingland klaba, usledila je kazna ATP i VTA pa se za učešće na nezvaničnom šampionatu sveta nisu dodeljivali bodovi, a to je opet za posledicu imalo da je Novak Đoković ostao bez čak 2000 poena.

Isto je doživela i šampionka ženskog singla Jelena Ribakina, koja je iako etnička Ruskinja, nastupila, ali pod zastavom Kazahstana.

Ovogodišnji Vimbldon na programu je od trećeg do 17. jula. Još nema naznaka da li će OIK promeniti prošlogodišnju odluku i ako je ne promeni da li će ATP i VTA reagovati na isti način kao 2022, kada je Novak uskraćen za 2000 bodova.

BONUS VIDEO - PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)