ĐOKOVIĆ IZJEDNAČIO NEVEROVATAN REKORD: Evo šta je sve dobio Đoković plasmanom u polufinale

Novosti online

25. 01. 2023. u 12:42

NOVAK Đoković savladao je Andreja Rubljova 3:0 u setovima, a plasman u 10. jubilarno polufinale pomoglo je Srbinu da obori jedan rekord

ЂОКОВИЋ ИЗЈЕДНАЧИО НЕВЕРОВАТАН РЕКОРД: Ево шта је све добио Ђоковић пласманом у полуфинале

Tanjug/AP

Đoković, devetostruki osvajač Australijan opena, odigrao je toliko i polufinala, te hrabri činjenica da je i sada uspeo da dođe do najbolja četiri.

Takođe, stekao je Novak brojne benefite ovom pobedom. Osvojio je 720 bodova, te se na tabeli uživo trenutno nalazi na drugoj poziciji ATP liste. Pretekao je norveškog tenisera Kaspera Ruda. Srbin sada ima 25 bodova više od Kaspera.

Podsetimo, Đoković će osvojiti prvo mesto na tabeli ukoliko osvoji Australijan open. Istom epilogu nada se i Stefanos Cicipas, a Karlos Alkaraz priželjkuje da njih dvojica ne osvoje trofej kako bi ostao prvi.

Plasman u polufinale donosi 655.000 dolara, što znači da će Novak dodatno pojačati svoj rekord kada je u pitanju zarađeni novac od tenisa, po čemu je trenutno rekorder sa 164.786.653 dolara.

Novak je ovom pobedom oborio i svoj lični rekord, jer je došao do 26. uzastopne pobede na Australijan openu, čime je za jednu pobedu oborio svoj prethodni rekord sa 25 pobeda. Sada se izjednačio sa Andreom Agasijem, koji je zaustavljen na 26 uzastopnih pobeda, a ukoliko Novak uđe u finale, postaće novi rekorder.

BONUS VIDEO: PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)