NOVAK ĐOKOVIĆ "RAZBIO" RUSA: Srbin izludeo rivala, skoro ga doveo do suza

Novosti online

25. 01. 2023. u 11:52 >> 11:52

NOVAK Đoković savladao je Andreja Rubljova sa 3:0 u setovima (6:1. 6:2, 6:3) i plasirao se u polufinale Australijan opena. Srbin je tokom celog meča bio bolji rival, izluđivao je rivala i zasluženo slavio.

НОВАК ЂОКОВИЋ РАЗБИО РУСА: Србин излудео ривала, скоро га довео до суза

Tanjug/AP

Novak Đoković teniski je mađioničar, a ono što je danas imao na repertoaru nikoga nije ostavilo ravnodušnim, pa ni Andreja Rubljova, koji je u nekim trenucima bio na ivici plača. Teško se mirio sa neverovatnim potezima Srbina, a jednom čak i bacio reket na teren.

Ako je meč protiv Aleksa de Minora bio vrhunski, današnji može da se okarakteriše kao tenisko savršenstvo, protiv rivala od koga se očekivao danas veći otpor.

Prvi gem počeo je Novak Đoković duplom servis greškom, na kraju ga ipak dobio bez većih problema. Na isti način naredni je počeo Rubljov, a taj je Đoković uveo u razliku i dobio prvu brejk-loptu. Spasao ju je Rubljov, a potom došao i do gem-lopte.

Tanjug/AP

Stegnutno je Đoković delovao na početku meča, i u trećem gemu napravio je duplu servis grešku. Potom došao do dve gem-lopte, a nakon toga sigurno upisao gem. Četvrti gem bio je nova prilika za Srbina da dođe do brejk-lopti. Izjednačio je. Usledila je velika broba, imao je Đoković već sada drugu brejk-loptu. Ovu je iskoristio i poveo 3:1.

Siguran je bio potom Đoković na svoj servis, rivalu je dao dva poena, ali ne i priliku da vrati brejk. Neverovatan gem. Đoković je signalizirao sudiji da ga ponovo vređaju sa tribina, deo navijača ga je zbog toga izviždao, a Srbin je odgovorio velikom borbom na terenu. Imao je pet brejk-lopti i još jednom slomio rivala.

Tanjug/AP

Imao je po prvi putu u meču Rubljov brejk-loptu u sedmom gemu. Tada je Đoković sjajno odservirao, spasao ju je, a potom je usledila dupla servis greška i nova brejk šansa. Neko je sa tribina između poena uzviknuo "Novače, idi kući", odgovorio je Srbin najlepšim poenom u meču kojim je dobio prvi set rezultatom 6:1.

Drugi set počeo je lako osvojenim gemom Rusa. Zaigrao je Rubljov agresivno i na servis Srbina, ali uprkos izjednačenju više nije mogao da uradi u drugom gemu. Sve se i u nastavku svodilo na dobar servis. Obojica su dobijali svoje gemove. Tako je bilo sve do petog gema kada je Đoković došao na servis rivala do tri brejk-lopte. Prvu nije iskoristio, drugu jeste za 3:2. Već u narednom potvrdio je brejk.

Izluđivao je Đoković rivala. Videla se na licu Rusa nervoza. Prigovarao je sudiji da Novak prekoračuje vreme za servis, u jednom trenutku napravio je Đoković drugi brejk, a on je u nemoći bacio reket. Potom je u osmom gemu došlo do izjednačenja, a još jednom je Đoković uspeo da odgovori kada je bilo najpotrebnije, te drugi set dobio rezultatom 6:2.

Tanjug/AP

Dve brejk-lopte na startu seta imao je Đoković. Nije ih iskoristio. Uspeo je Rubljov da uvede uvodni gem trećeg seta u razliku, ali je Srbin imao i treću priliku. Potvrdio je potom u narednom gemu srpski teniser brejk koji je u narednom gemu sa lakoćom potvrdio.

Rus je u nastavku bio dekoncentrisan, novu priliku za brejk imao je Đoković, spasao je servis vinerom Rubljov i potom smanjio na 2:1 u trećem setu. Čuvao je Đoković prednost brejka i lako došao do četvrtog gema. Potom je svoj servis sačuvao i Rubljov - 3:2. U nastavku je Đoković čuvao stečeni brejk i dobio treći set rezultatom 6:3,

NOVAK ĐOKOVIĆ - ANDREJ RUBLjOV  6:1, 6:2, 6:4

6:4 - Tri vezane meč-lopte za Đokovića. Koristi prvu.

5:4 - Dva odlična servis poena za Rusa. Na 40:0 usledila su dva odlična riterna našeg igrača, koji potom dobija Rubljov, a sada Novak servira za meč.

5:3 - Tri gem-lopte za Srbina, a potom je usledila dupla servis greška. Odgovorio je Đoković sjajnom skraćenom loptom. Stigao ju je Rubljov, a potom je usledio lob za koji nije imao rešenja Rus. On će sada servirati za ostanak u meču.

4:3 - Pritiskao je Đoković rivala, došao do 30:30, onda je usledila visoka lopta na osnovnu liniju Rubljova, koji ju je smečovao po dijagonali, dobivši aplauz Srbina.

4:2 - Dobar servis-gem Đokovića. Dobio je lagano gem, te rivalu nije dao priliku da vrati brejk. 

3:2 - Rubljov je ponovo počeo dobro da servira, a to mu je dalo priliku da osvoji servis gem.

3:1 - Manje je Đokoviću trebalo da upiše naredni gem nego što je trebalo da se zamene strane.

2:1 - Novak je još jednom imao brejk-loptu. Uspeo je da se odbrani Rubljov.

2:0 - Bez mnogo problema Đoković je potvrdio brejk.

Tanjug/AP

1:0 - BREJK! Imao je Novak dve brejk prilike. Nije ih iskoristio. Uveo je Rubljov gem u razliku, a potom je dobio i treću priliku koju je iskoristio.

DRUGI SET 6:2

6:2 - Đoković je došao do dve set-lopte. Prvu nije iskoristio, a potom ni drugu. Rus je nakon toga imao brejk-loptu. Odigrao je neverovatnu dijagonalu bekhendom i spasao brejk-loptu naš teniser. Usledio je jako dobar servis i treća set-lopta. Sjajan drugi servis Srbina, urliknuo je Rus nakon što je pogodio mrežu. Petu set-loptu potom je imao Novak u gemu koji je trajao osam minuta.

Tanjug/AP

5:2 - BREJK! Doveo je Đoković Rusa do nervnog sloma. Negodovao je kod sudije da Novak troši previše vremena između servisa, a potom i bacio reket, bio vidno nervozan. Novak sada servira za drugi set.

4:2 - Jak vetar duva u Melburnu u ovim trenucima, dosta otežava igračima. Ima poteškoća Đoković da ubaci servis, to koristi Rubljov koji je došao do 30:15. Usledio je potom odgovor Đokovića. Uveo je Đoković gem u razliku, a ponovo je Rubljov došao do brejk lopte. Zainatio se Novak, došao do drugog izjednačenja, potom i gem lopte, koju je iskoristio.

3:2 - BREJK!  Tri vezane brejk lopte ima Novak Đoković. Srbin je naterao snažnim udarcima rivala na grešku, prvu ipak nije iskoristio. Previše je brzo hteo da odigra, te loptica odlazi u aut. Na drugi servis Rusa potom Đoković uzima brejk!

Tanjug/AP

2:2 -Još jedan siguran gem za srpskog tenisera.

1:2 - Šansu je tražio Novak Đoković, imao je Rubljov jednu gem-loptu, servis vinerom dobio je gem.

1:1 - Imao je Rubljov 30:15, usledila su dva dobra servisa i prilika za gem. Nije je iskoristio Đoković, uspeo je da stigne snažan smeč rivala, ali ne i da pogodi polje. Potom su dva sjajna servisa donela Novaku drugi gem u setu. Sa tribina se u nekoliko navrata čulo "Novače, idi kući".

0:1 - Dve gem-lopte na startu drugog seta dobio je Andrej Rubljov. Iskoristio je prvu i brzo rešio servis gem.

TANJUG/AP

PRVI SET 6:1

6:1 - Po prvi put u meču Rubljov je došao do brejk-lopte, a neutralisao ju je Đoković sjajnim servis vinerom. Ipak, u narednom poenu pravi Đoković duplu servis grešku, pa još jednom servis viner. Neverovatan poen doneo je Đokoviću gem priliku, ono što su odigrali je fantastično, Rubljov je stigao na mreži, vratio dijagonalu, odgovorio je Novak, još jednom Rubljov, a onda paralela sa mreže Srbina za prvi set.

5:1 - Prvi poen osvojio je Rus, a potom je viđen prelepo izgrađeni poen našeg igrača. Nekoliko grešaka Andreja Rubljova dale su Đokoviću novu brejk priliku, odlično je odreagovao Rubljov koji izjednačuje, a potom dolazi do prednosti. Požalio se sudiji Đoković da mu ponovo navijači sa tribina dobacuju pogrdne reči, na šta je deo navijača zviždao. Razbesneo se Srbin i odigrao neverovatnih nekoliko poena. Tek petu brejk-loptu iskoristio je Srbin.

TANJUG/AP

4:1 - Odlično je potom Đoković servirao. Došao do 30:0, usledio je odličan ritern Rusa i nakon toga 30:30. Ipak, i gem-lopta za Novaka, a potom i as.

3:1 - BREJK! Još jedan gem u kojem Đoković dolazi do prilike da pritisne Rusa. Vodio je Rubljov, Novak izjednačio, igra se na razliku. Došao je do gem-lopte Rubljov, ponovo izjednačio Novak, a potom došao i do brejk-lopte. Duplom servis greškom Đoković je došao do brejka.

2:1 - I u ovom gemu napravio je Novak duplu servis grešku. Usledili su potom sjajni servisi i ponovo dve gem-lopte za Srbina. Prvu nije iskoristio. Drugu jeste. Ponovo je Miljan Amanović morao da reaguje, Novaku je poslao flašicu sa elektrolitima. Delovao je Srbin zadihano na startu meča, baš kao u prethodnom protiv Aleksa de Minora.

1:1 - Počeo je duplom servis greškom gem i Rubljov. Velika, snažna razmena udaraca trajala je 25 udaraca. Dva puta je Srbin vratio neverovatne lopte, ali na kraju dva vezana poena za Rubljova. Zbio je redove Nole, prvo izjednačio, dobio i prvu priliku za brejk. Uspeo je da odgovori Rubljov i izjednači.

1:0 - Počeo je meč Đokovićevim prvim servisom. Duplom servis greškom našeg igrača počeo je meč. Nije ga to poremetilo, imao je odmah na startu dve gem-lopte, a usledio je snažan forhend viner Rubljova za 30:40. Naterao je potom Novak rivala na grešku za uvodni gem.

UOČI MEČA

Đokovićev naredni rival u pohodu na 10. titulu u Australiji je Andrej Rubljov.

Kao i pred prethodne mečeve, naš teniser je ponovo odlučio da ne trenira pred duel sa Rubljovom.

Iako je stanje sa povredom vidno bolje, ipak naš as ne želi da dodatno rizikuje i da se drži "recepta" sa kojim je stigao do borbe za polufinale.

S druge strane, Rus je imao veći posao u borbi za četvrtfinale. On je u pet setova nadigrao Danca Holega Runea sa 3:2 (6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6). Rubljov je do pobede došao nakon preokreta u taj-brejku.

Biće ovo duel petog i šestog na ATP listi. Njihov četvrti na ATP turu. Đoković vodi sa 2:1, a poslednji put sastali su se na završnom turniru u Torinu, Novak je slavio rezultatom 6:4, 6:1, a kasnije i osvojio trofej i na najbolji način završio sezonu.

Rubljov je Đokovića pobedio 2022. godine u Beogradu na Srbija openu rezultatom 2:1 u setovima.

ĐOKOVIĆ: Pišem istoriju za sebe i svoju zemlju

- Prošle nedelje nisam mislio o tituli, već o što boljim uslovima za igranje mečeva. Do danas sam igrao kako sam se osećao imam razloga da verujem da mogu da odem do kraja. U to uvek verujem, ali sada nisam verovao zbog noge. Od večeras imam pozitivne misli. Uvek želim da osvojim turnir i da budem najbolji. Niko ne dolazi tek tako. Želim da ispišem istoriju za sebe, svoj narod, svetski tenis, istoriju sporta. To je jasno i to me usmerava u tom pravcu i daje mi jasnoću kako da pristupam treninzima, kako da komuniciram sa ljudima kako bismo mogli da dostignemo te visine - istakao je Đoković.

RUBLjOV: Novak, jedan od najboljih u istoriji

- Znam da je Novaka veoma teško pobediti, posebno na grend slem turnirima. On ima najveće iskustvo u ovakvim mečevima. Jedan je od najboljih u istoriji. Jedina šansa je da igram svoj najbolji tenis, da se borim za svaku loptu. To je jedina šansa. Ne mislim da je njegova povreda strašna, nimalo. Ne znam. On igra. Pobeđuje - istakao je Rubljov.

Pobednik ovog meča sastaće se u polufinalu sa boljim iz duela Tomi Pol - Ben Šelton.

BONUS VIDEO: PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere