"NJEGOVA POVREDA NIJE NIMALO STRAŠNA!" Andrej Rubljov "pecnuo" Novaka i poručio da zna šta treba da uradi da bi se pobedio Đoković

Novosti online

24. 01. 2023. u 19:47

NOVAK Đoković nastavlja svoj pohod na Australijan open 2023, a njegov naredni rival, Andrej Rubljov, "zna" šta mu je činiti.

ЊЕГОВА ПОВРЕДА НИЈЕ НИМАЛО СТРАШНА! Андреј Рубљов пецнуо Новака и поручио да зна шта треба да уради да би се победио Ђоковић

Tanjug/AP

Dan posle fantastičnog izdanja, možda i najboljeg poslednjih meseci, a Novak Đoković je s Australijan opena poslao kući Aleksa de Minora, deklasiravši ga u četvrtom kolu ovog turnira, Rubljov je, iščekujući megdan sa srpskim asom, najpre rekao:

"Znam da je Novaka veoma teško pobediti, posebno na grend slem turnirima", počeo je svoju najavu ovog duela ruski teniser.

Tome je, gotovo u dahu, dodao i ovo o Đokoviću:


"On ima najveće iskustvo u ovakvim mečevima. Jedan je od najboljih u istoriji. Jedina šansa je da igram svoj najbolji tenis, da se borim za svaku loptu. To je jedina šansa", izjavio je Rubljov.

Upitan da prokomentariše zdravstvene tegobe koje je Nole ima, a mučila ga je povreda noge minulih dana, Rus je naglasio:

"Ne mislim da je njegova povreda strašna, nimalo. Ne znam. On igra. Pobeđuje", konstatavao je Rubljov.

Andrej Rubljov / FOTO: AP/Tanjug

Kada igra Novak Đoković u četvrtfinalu?

Meč petog kola na Australijan openu, na kome ima čak devet titula, Đoković će igrati u sredu, i to u idealnom terminu, saopštili su organizatori.

Nole će za suparnika imati Andreja Rubljova, Rusa koji je posle velike borbe, u pet setova, i to uz taj-brejk u odlučujućoj deonici, "na razliku" prebrodio četvrtu rundu nadmetanja.


Pobednik ovog meča sastaće se u polufinalu sa boljim iz duela Tomi Pol - Ben Šelton.

Novak Đoković i Andrej Rubljev - međusobni mečevi (i Nadal kao podsetnik koliko je Rus ozbiljan)

Nole vodi sa 2:1 u pobedama protiv deset godina mlađeg Rusa, sa kojim ima zajedno to što su obojica visoka po 188 centimetara, što igraju tenis desnom rukom, a bekhend izvode dvoručno. 

Interesantno je da je Đoković Rubljova pobeđivao samo na završnim mastersima (2021. i 2022. u Torinu, oba puta ubedljivo - najpre 6:3, 6:2, te 6:4, 6:1, i oba puta u grupnoj fazi), a ruski teniser je Noleta pobedio u finalu, i to usred Beograda, na Srbija openu 2022, kada je trijumfovao sa 6:2, 6:7(4), 6:0.

Kada smo zavirili u arhivu "Novosti", ispostavilo se da je taj Novakov poraz 2022. ujedno i prvi slučaj još od 11. oktobra 2020. da je Đoković izgubio neki set sa nulom. Tada ga je, na "pomerenom", što se termina tiče, Rolan Garosu, Nadal u finalu deklasirao sa 3-0 (6:0, 6:2, 7:5).

Pre toga je takođe Rafa bio poslednji koji je osvojio sve gemove u jednom setu protiv srpskog asa - i to u finalu rimskog mastersa, 19. maja 2019, kada je pobedio Noleta sa 6:0, 4:6, 1:6. Imajući to u vidu, jasno je koliko je Rubljov sve samo ne jednostavan "zalogaj", kako za Đokovića, tako i za druge rivale u "belom sportu".

Nadal, podsetimo, ima 22 grend slem titule, Novak Đoković 21, a Rodžer Federer, koji se penzionisao prošle sezone, ostao je na 20.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom teniskom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)