"ĐOKOVIĆ UNIŠTITELJ!" Čak su i Novakovi kritičari zatečeni: Pa, ovo je bilo kao na treningu, a igrao je protiv jednog od najbržih na svetu

Novosti online

23. 01. 2023. u 22:16

NIKO nije očekivao da će Novak Đoković da se prošeta do četvrtfinala Australijan opena nakon što je na turnir došao sa povredom

ЂОКОВИЋ УНИШТИТЕЉ! Чак су и Новакови критичари затечени: Па, ово је било као на тренингу, а играо је против једног од најбржих на свету

FOTO: Tanjug/AP

Stručni konsultanti Eurosporta nisu mogli da ostanu ravnodušni na fantastične igre srpskog tenisera.

- Sve radi kako treba. Brzo je pobedio. Igrao je ofanzivno i štitio butinu. Nije se izlagao velikim naporima u dvočasovnom meču. Ubrzao je tempo. Pitanje pred meč bilo je: "Kako je njegova butina", dao je odgovor: "Dovoljno dobro da osvoji turnir" - to je najvažnija vest za Novakove navijače, rekao je Boris Beker i dodao:

- Primetno je da je ceo tim malo opušteniji. Šale se. Naravno, bilo je tenzija tokom proteklih 48 sati. Takođe, postojao je i spoljašnji pritisak i pitanje: "Da li je povreda ili nije", na to pitanje odgovoreno je danas - poručio je nekadašnji trener Novaka Đokovića, Boris Beker.

FOTO: AP

Sličnog mišljenja je i britanac Tim Henman

- Za mene, ovo je igra koja rivalima šalje poruku, isto takva i pobeda. Videli smo mnogo iznenađenja kod muškaraca i žena. Prvi i drugi nosioci u obe konkurencije su ispali, a Đoković je potpuni favorit, rekao je Henman i potom se okrenuo Novakovoj povredi:

- Upitno je bilo njegovo fizičko stanje, njegova zadnja loža. Videti ga večeras protiv Aleksa de Minora, kako ga je uništio pred domaćom publikom. Treba istaći da De Minoru nije nedostajao trud, radio je sve što je mogao. Đoković je jednostavno bio dobar, a za mene je i glavni favorit u muškoj kategoriji. Većina ljudi priča o pet, šest brzina. Đoković igra u sedmoj, osmoj, kreće ranije na lopticu, pogađa ih desetak kilometara brže od drugih. Pomisliš da će napraviti neiznuđenu grešku, ali ne... Rekao je Britanac i dodao:

FOTO: Eurosport/Warner Bros. Discovery

Novak je igrao protiv De Minora - jednog od najbržih igrača na turu. Možda nije najbolji kada su u pitanju udarci, ali svejedno, Novak je učinio da izgleda kao trening sesija. Nakon ovog meča porašće mu samopouzdanje pred četvrtfinalni izazov, smatra Tim Henman.

BARBARA ŠET ODUŠEVLjENA SRPSKIM NAVIJAČIMA

- Mnogo je navijača iz Srbije. Glasni su i pevaju, slave pobedu Novaka Đokovića. On ima veliku podršku ovde, čak i danas kada je na Rod Lejver areni igrao protiv Australijanca, neverovatno je šta radi ovde.

BONUS VIDEO: PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati