ĐOKOVIĆ ODUŠEVIO PUBLIKU "Sa Stefanom ću igrati dubl u Melburnu" - Zaplakao govoreći o Tari, a evo šta kaže o narednom rivalu

Novosti online

23. 01. 2023. u 11:57 >> 12:00

NOVAK Đoković je savladao Aleksa de Minora, a nakon meča govorio je sa Džimom Kurijerom o duelu, ali i temama van terena.

ЂОКОВИЋ ОДУШЕВИО ПУБЛИКУ Са Стефаном ћу играти дубл у Мелбурну - Заплакао говорећи о Тари, а ево шта каже о наредном ривалу

Tanjug/AP

Kurijer je pitao Đokovića zašto je pobedio toliko ubedljivo?

- Zato što sam želeo, uz osmeh je rekao Đoković pa detaljnije govorio o meču:

- Dobro veče svima. Hvala što ste došli. Ne mogu da kažem da mi je žao što niste gledali dugačak meč. Želeo sam da pobedim 3:0, ne zna se na terenu šta će biti. Nosiš se sa mnogim stvarima na terenu i van terena. Prvih četiri-pet gemova su bili napeti. Potom sam se oslobodio, bio agresivniji. Pred kraj seta osetio sam da je nervozniji. To je bila moja šansa. Tenis je dinamičan sport, stvari se menjaju u trenutku. Zadržao sam fokus i odigrao najbolji meč do sada, počeo je Đoković.

Povreda danas nije bila problem, konstatovao je američki teniser.

- Večeras nije bilo očigledno. Nisam osetio ništa danas, bilo je sjajno. Hvala mom medicinskom timu. Hvala Bogu, svima koji su mi pomogli. Idem dalje, ne želim da slavim prerano. Osećao sam se u prvom meču dobro. U drugom ne baš. Stvari mogu brzo da se promene, ne uzimam ništa zdravo za gotovo, rekao je Đoković.


Novak je pre dve godine turnir osvojio sa rupturom trbušnog mišića, sada igra sa povređenom zadnjom ložom.

- I ti si imao, Džim, nekoliko povreda, znaš kakav je osećaj. Kada ne znaš stepen povrede, uzimao sam mnogo tableta ovih dana, rekao je Đoković, a neko sa tribina krenuo je da zviždi, na šta je Novak odgovorio: 

- Ne takve tablete ljudi, rekao je uz osmeh, pa nastavio: - Protiv upale. Koje inače ne volim da uzimam. Morao sam da nađem način, išli smo dan za danom. Ne želim previše da ulazim u tu temu, nadam se da će ostati tako.

Kurijer je Đokovića pitao o porodici. Zanimalo ga je da li Stefan još uvek igra tenis?

- Igra, uživa u tenisu. Najvažnije je da radi ono što voli. Da li je to tenis, neki drugi sport, ili bilo šta. Kao tata želim da bude aktivan, voli tenis, kada god sam kod kuće nema pauze, igra svakog dana tenis. Najdivniji osećaj je kada provodim vreme sa svojim malim anđelima. Ko zna, možda jednom zaigram i dubl sa Stefanom ovde, rekao je Đoković pa krenuo da priča o Tari:

- Nju uopšte ne zanima tenis. Ona me drži prizemnim i skromnim. Razoružava me pogledom. Ona ima najlepši pogled koji sam iskusio u životu, na ivici suza rekao je Đoković.

Naredni protivnik je Andrej Rubljov koji je Novaka pobedio u Beogradu.

- On je konstantan igrač u top 10. Malo podseća na De Minora, nadam se da će i rezultat biti isti, zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO Koreča za Novosti: Važno da je Đoković osetio ljubav navijača u Australiji

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

DAVOS 2024: Ciljevi održivog razvoja kao put ka boljem svetu za sve