NOVAK ĐOKOVIĆ SE "OSVETIO" AUSTRALIJANCU: Dugo nismo gledali ovako motivisanog i "gladnog" Noleta

A. I.

23. 01. 2023. u 11:39 >> 11:39

NOVAK Đoković plasirao se u četvrtfinale Australijan opena. Srbin je lakše nego što se očekivao, uz povredu, razbio Aleksa de Minora rezultatom 3:0 (6:2, 6:1, 6:2). Srbin će u narednoj rundi igrati protiv Andreja Rubljova.

НОВАК ЂОКОВИЋ СЕ ОСВЕТИО АУСТРАЛИЈАНЦУ: Дуго нисмо гледали овако мотивисаног и гладног Нолета

FOTO: Tanjug/AP

Obojica su uzela po dva gema na startu meča, potom je usledila totalna dominacija Novaka Đokovića koji je vezao devet u nizu, rivalu nije dao priliku da podigne glavu, a kamoli da pokuša da ga ugrozi. Oduzeo je tri brejka Đoković rivalu i za sve se pitao na terenu, delovalo je tokom današnjeg meča da je njegova povreda prošlost.

Srbin je delovao posebno motivisano protiv rivala koji ga je prošle godine kritikovao zbog toga što se nije vakcinisao i pozivao je vlasti da ga deportuju.

Odlično je Đoković otvorio meč. Došao do tri gem-lopte. Iskoristio je Srbin drugu. Na isti način odgovorio je Aleks de Minor. Obojica su u narednim uspeli da sačuvaju servis.

Četvrti gem počeo je De Minor duplom servis greškom, što je dalo nadu Đokovićevim navijačima da već tada može da ga "slomi".

PROČITAJTE JOŠ: SMEJEŠ LI SE SADA, DE MINORE? Naslađivao se Đokovićevoj muci, pa ga Srbin obrukao za sve pare

PROČITAJTE JOŠ: ĐOKOVIĆ NA POTEZU: Novak u triler drami saznao ime potencijalnog rivala u četvrtfinalu Australijan opena

Usledio je loše odigran poen Srbina. Dve loptice poslao je Đoković u aut, ali je potom pogrešio domaći teniser. Nije to iskoristio Đoković - ipak uspeo je gem da uvede u igru na razliku, ali nakon velike borbe Australijanac upisuje gem za 2:2.

Tanjug/AP

Već u šestom gemu Đoković je došao do tri brejk lopte. Mučio se sa servisom De Minor, a to je iskoristio Novak.

Nije ubacio čak tri prva servisa u gemu, a to je kaznio Srbin koji koristi već prvu brejk priliku. U narednom gemu potvrdio je svoj brejk i poveo 5:2, vezao je osam poena u nizu.

I u narednom gemu Đoković je došao do prilike za brejk, iskoristio ju je i nakon 35 minuta poveo 1:0 u setovima. Nije Aleks de Minor imao recept za igru sjajnog Novaka. Pored toga, mučio se sa prvim servisom.

FOTO: Tanjug/AP

Drugi set počeo je na isti način. Dobio ga je Đoković. Rival je osvojio dva poena, ali Srbin mu nije dao priliku da se nada nečemu više od toga. Po treći put je Đoković na servis rivala imao brejk-lopte. Prvu je spasao De Minor, ali ne i narednu.

Potvrdio je Đoković brejk u narednom gemu. Sačekao je grešku rivala, imali su u trećem gemu nekoliko dužih razmena, pojačala se i podrška domaćih navijača De Minoru, ali to nije uzdrmalo Srbina koji je poveo 3:0.

Znatno je podigao brzinu svog forhenda Đoković u drugom setu. Sa 128km/h, sada udara lopticu brzinom od 136km/h u proseku. To mu je donelo dve vezane brejk-lopte u četvrtom gemu gde je rivalu uspeo da vrati zaista neke impresivne udarce.

FOTO: Tanjug/AP

Ipak, na kraju nije iskoristio priliku - izjednačenje. Imao je potom još dve brejk prilike Đoković, ali ih nije iskoristio. Uspeo je na kraju iz pete prilike da upiše novi brejk.

Nastavio je Đoković u istom maniru. Dobio i naredni gem, potvrdio brejk. Australijanac je servirao za ostanak u drugom setu!

Ono što je zanimljivo, do tog trenutka Đoković je uzeo devet gemova u nizu. Nakon 2:2 usledila je dominacija Srbina.

Upisao se u šestom gemu De Minor. Potom je Đoković servirao za drugi set i zasluženo poveo 2:0 u setovima.

Tanjug/AP

Razočaravajuće je na terenu delovao De Minor. Najavljivao je veliku borbu, a to nije pokazao. Đoković je i treći set počeo brejkom. Odmah ga je i potvrdio. Treći gem otvorio je dobro Australijanac. Imao dve gem-lopte, a ponovo je Đoković uspeo da mu zakomplikuje plan - izjednačenje. Ipak, pritiskao je Novak i došao do još jednog brejka.

Đoković je u četvrtom gemu nesvakidašnje napravio dve duple servis greške, nije ga to mnogo poremetilo. Vezao je potom četiri poena i poveo 4:0 u trećem setu. Uspeo je De Minor i u trećem setu da se upiše i tako izbegne "krompir", ali za više nije imao snage. Do kraja je rutinski igrao Srbin i zasluženo se nakon dva časa i osam minuta igre plasirao u četvrtfinale Australijan opena.

NOVAK ĐOKOVIĆ - ALEKS DE MINOR  6:2, 6:1, 6:2

6:2 - Servirao je Đoković za meč, prvi poen osvojio je Australijanac. Potom, Novak nije ubacio prvi servis. Jeste potom as iz drugog. Imao je nove dve meč-lopte.

5:2 - Neverovatno. Pravi De Minor duplu servis grešku na 30:15 i daje Đokoviću priliku da se vrati u gem i pokuša već sada da završi meč. Nakon jednog sata i 58 minuta igre Đoković je imao prvu meč-loptu. Nije je iskoristio, odličan as Australijanca.

5:1 - U presudnim momentima gledali smo najbolji tenis Đokovića. Jake dijagonale, oštre skraćene lopte, sve je pogađao. Došao je do tri gem-lopte. Prvu nije iskoristio, napravio je duplu servis grešku. Nije iskoristio ni drugu priliku. Treću jeste. Pritisak je sada na Australijancu koji je servirao za ostanak u meču.

4:1 - Imao je gem-loptu De Minor, nije je iskoristio - izjednačenje. Izvukao se ipak Australijanac i upisao gem.

Tanjug/AP

4:0 - Dve duple servis greške odservirao je Đoković. Iskupio se potom sa dva odlična servisa. Nakon toga je mirno priveo gem kraju.

3:0 - BREJK! Dve gem-lopte imao je Australijanac. Nije dobro reagovao Đoković na mreži. Uspeo je da diktira tempo u ovom gemu. Uspeo je Srbin da se odupre i izjednači. Nakon toga još jednom je napravio brejk!

2:0 - Potvrdio je brejk Đoković. Uspeo je da izjednači De Minor, ali ne i da dođe do brejk prilike.

FOTO: Tanjug/AP

1:0 - BREJK! Osokoljen je Đoković sada jako dobrom igrom u prva dva seta, pogađa linije, vraća rivalu oštre udarce, te ponovo dolazi do dve brejk-lopte!

DRUGI SET 6:1

6:1 - Fantastično je Đoković završio drugi set, imao dve set-lopte na servis. Uprkos tome što je De Minor igrao preko granica svojih mogućnosti, to nije bilo dovoljno da se zaustavi Novak.

5:1 - Australijanac je uspeo da prekine Novakov niz i upiše se u drugom setu, ali je Đoković potom servirao za drugi set.

5:0 - Sjajno! Potvrdio je Đoković brejk u narednom gemu. Vezao deveti u nizu i sada pritisak u potpunosti prebacio na rivala koji servira za ostanak u drugom setu.

Tanjug/AP

4:0 - BREJK!  Neverovatno je šta je Đoković uspeo da vrati rivalu, odigrao je poen koji će se izučavati. Uzeo je Đoković i naredni poen. Znatno je podigao brzinu svog forhenda Đoković u drugom setu. Sa 128 km/h, sada udara lopticu brzinom od 136 km/h u proseku. To mu je donelo dve vezane brejk-lopte. Nije ih iskoristio - izjednačenje. Imao je potom i treću, pa i četvrtu priliku Đoković, ali je De Minor nastavio da odoleva. Sjajan forhend na servis rivala Đokovića prerastao je u viner.

3:0 - Dve gem-lopte za Srbina. Nije iskoristio prvu. Znatno jača podrška za Australijanca u ovim trenucima, ali nije to mnogo uzdrmalo Đokovića, koji je u narednom poenu potvrdio brejk.

2:0  - U trećem gemu na servis rivala Đoković dolazi do brejk-lopte. Sada je uspeo Australijanac da je spase i uvede gem u izjednačenje. Ali je Đoković još jednom imao priliku za brejk, koju je sada iskoristio.

1:0 - Počeo je Novak drugi set odličnim servisom. Rivalu je dao dva poena, ali ne priliku da ga ugrozi.

Tanjug/AP

PRVI SET 6:2

6:2 - BREJK! Novak još jednom dolazi do brejk prilike na servis rivala. Iskoristio ju je. Fantastično za sada Srbin izgleda na terenu.

5:2 - Potvrdio je Srbin brejk u sedmom gemu. Sedam poena u nizu vezao je i došao do tri gem-lopte. Iskoristio je prvu.

4:2 - BREJK! Između gemova je na pauzi Đoković od fizio tima tražio da mu dostave flašicu sa elektrolitima. Činilo se da ima problema sa disanjem... Opet problemi sa servisom za De Minora. Nije ubacio prva tri u gemu. Poveo je Đoković 30:0. Na kraju, pravi Đoković brejk "nulom".

Tanjug/AP

3:2 - Dva uvodna poena dobio je Srbin, odgovorio je Australijanac koji je pokušao da ga šeta, te je naš as zakasnio na udarac i poslao lopticu u aut - 30:30. Servis u stranu je pouzdano oružje Srbina koje ga ni u ovom poenu nije izdalo 40:30, a nakon toga još jednim poenom dolazi Novak do novog gema.

2:2 - Duplom servis greškom počeo je gem domaćeg tenisera. Usledile su dve neiznuđene greške Srbina, a potom De Minor šalje lopticu u mrežu - 30:30. Usledilo je izjednačenje i velika borba današnjih rivala. Na kraju dobija gem Aleks.

Tanjug/AP

2:1 -  Pogrešio je Đoković, poslao lopticu u mrežu. Ipak, već u narednom poenu školski dolazi do 30:15. Nastavio je u istom ritmu Srbin i brzo došao do novog gema.

1:1 - Odlično je počeo meč na servis Australijanac. Tri gem-lopte imao je, iskoristio je prvu.

1:0 - Aleks de Minor je dobio priliku da bira, odabrao je da prima servis. Dugom razmenom počeo je meč. Tri gem-lopte za Srbina. Prvu nije iskoristio.

UOČI MEČA

Inače, pred sam meč srpski navijači, posebno oni sa zastavom naše zemlje doživeli su neprijatnost na ulazu u Rod Lejver arenu.

Žreb je tako hteo, Novak Đoković igraće protiv Aleksa de Minora u osmini finala Australijan opena. Domaći teniser bio je jedan od najglasnijih kritičara srpskog tenisera prošle godine kada mu nije dozvoljen dolazak u zemlju zbog odbijanja vakcinacije.

ĐOKOVIĆ O POVREDI

- Uvek počne dobro, a onda se desi neki pokret i pogorša se. Zatim uzmem pilule, pa bude bolje, pa opet nije dobro, kao rolerkoster je. To i oduzima energiju, borim se i s tim i protivnicima, ali okolnosti su takve i moram da ih prihvatim. Zahvalan sam što uopšte mogu da igram, pre turnira nije izgledalo dobro. Idem meč po meč - rekao je Đoković.

De Minor je u prethodnom kolu savladao francuskog igrača Bendžamina Bonzija rezultatom 7:6, 6:2, 6:1.

Australijanca ne zanima Đokovićeva povreda

 - Ne želim da se previše bavim tom povredom. Na kraju krajeva, Đoković je jedan od najboljih igrača na svetu i nameravam da odigram svoj najbolji tenis i stanem sa čvrstim stavom na teren. Postaraću se da mu meč učinim što težim moguće i primenim neposredna iskustva i raspoloženje iz prethodnih pobeda.

Uzda se u domaću publiku

 - Ono što je sigurno je da u taj meč neću ući stidljivo, neću pristupiti ovoj mogućnosti sa bojaznošću jer su takvi mečevi ono što priželjkujem. Uz podršku publike sigurno ću se dobro provesti na terenu.

Biće ovo prvi susret Đokovića i De Minora.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere