A PLANIRALI SU DA GA SRUŠE... Novak Đoković je pred sam početak Australijan opena doživeo nešto što ni sam nije sanjao

Novosti online

13. 01. 2023. u 21:12 >> 23:03

NOVAK Đoković se vraća na Australijan open na kome mu pre 12 meseci nije bilo dozvoljeno da igra, ali ta deportacija, skandal koji će ostati večna mrlja na sportskoj (i političkoj) istoriji Australije, sada je daleko iza najboljeg koji je na AusOpenu ikada igrao. Ipak, sa strepnjom je srpski as stigao u Melburn...

А ПЛАНИРАЛИ СУ ДА ГА СРУШЕ... Новак Ђоковић је пред сам почетак Аустралијан опена доживео нешто што ни сам није сањао

FOTO: Tanjug/AP

Iako je devetostruki šampion Australijan opena, po čemu je rekorder tog turnira, Nole nije znao kakav će doček imati.

Znao je, naravno, da ima onih koji ga podržavaju, ali kada je deportovan, u januaru 2022, čak 70% žitelja Australije je to podržavalo.

Nije se to, prema anketama velikih medija, baš mnogo promenilo - najnovije vesti na pomenutu temu govore da je jako velik broj onih Australijanaca koji smatraju da Nole ne treba da igra na ovogodišnjem Australijan openu, iako, naravno, ne postoji nijedan jedini osnov da Novak ne nastupi, ali to su već "naučena ponašanja", koja ne koriste logiku prilikom odlučivanja.

Baš zato, Đoković nije bio siguran šta li ga to u Melburnu čeka, ali njegovi najodaniji navijači jesu:

Krenuli su sa svih strana sveta da ga bodre.

I to ne samo Srbi. 

Došli su na njegov revijalni meč sa Nikom Kirjosom i pojedini Noletovi navijači iz Kine, stigla je i jedna Britanka, ali i novinar/navijač Novaka iz Kazahstana...

- Obećanje je obećanje. Rekao sam ti, Nole, da ću doći i sjajno je bilo videti te danas. (Bio je iznenađen i zahvalio se). Gde god da ideš, tu smo mi. Kralj i njegova armija su spremni za Melburn. Idemoooo! - poručio je Kazahstanac Jerik Iljasov, koji je za lični događaj godine 2022. proglazio Noletovu titulu u njegovoj zemlji, kada je osvojio ATP turnir u Astani.

Mnogi Noletovi navijači, iako stranci, došli su da svog "kralja" bodre - uz zastave zemlje iz koje je.

Naravno, kada se takva "armija" mobiliše, onda i ne čudi da, kada se desilo da Novak Đoković izađe na teren Rod Lejver arene, sa svih strana zagrmi podrška, koja je u potpunosti nadglasala, a onda i "ukinula" nekoliko zvižduka koji su bili "spremni" za srpskog asa, čak i na revijalnom meču:

Sve je, dakle, spremno za spektakl, što grend slem turniri i jesu:

Tu je rekorder takmičenja.

Tu su sjajni rivali.

A uz Novakove navijače, tu je veliki ulog.

Pratite Australijan open 2023. uz sportske stranice portala "Novosti", da vam slučajno nešto zanimljivo ili važno - ne promakne.

Podsetimo, imajući u vidu da je, voljom žreba, Novak Đoković svrstan u "donju polovinu" parova, danas je i definitivno postalo poznato kog dana Nole započinje pohod na rekordnu, desetu titulu Australijan opena.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN - Ovo možda niste znali o čuvenom grend slem turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI ĆE ĐOKOVIĆ PRESKOČITI MADRID? Nadal je već stigao, tu je i Alkaraz