NOVAK ĐOKOVIĆ - "PERSONA NON GRATA" U AUSTRALIJI: "Zemlja kengura" ne želi srpskog asa! Poražavajući rezultati ankete pred Australijan open

Novosti online

30. 12. 2022. u 16:17

NOVAK Đoković početkom ove godine deportovan je sa australijskog kontinenta u jednoj od najkontroverznijih priča u istoriji ne samo "belog", već sporta uopšteno. Vrhuška "zemlje kengura" proglasila ga je nepoželjnim, i opasnošću po javno zdravlje. Jedan od vodećih medija ove države, "The age" tada je sproveo anketu da li je srpski as poželjan u Australiji, a isto su učinili i uoči prvog grend slema u novoj 2023. godini.

НОВАК ЂОКОВИЋ - ПЕРСОНА НОН ГРАТА У АУСТРАЛИЈИ: Земља кенгура не жели српског аса! Поражавајући резултати анкете пред Аустралијан опен

Foto: Profimedia/Ilustracija

Očekivano, ili ipak ne,reultati su ponovo poražavajući, pa je tako i dalje većina Australijanaca protiv toga da Novaka Đoković demonstrira svoju tenisku magiju na njihovom tlu.

Početkom godine čak 71 % građana bilo je za deportaciju Noleta, a protiv njegovog dolaska, sada je 41 procenat onih koji su učestvovali u anketi, 29 odsto je "nezainteresovanih", dok je 30 odsto onih koji su dali svoj glas da je odluka o Đokovićevom "pomilovanju" ispravna.

FOTO: Printskrin

Podsetimo, srpskom teniseru je ukinuta trogodišnja zabrana dolaska u Australiju i on je krajem 2022. godine stigao ponovo na mesto koje je pokorio mnogo puta u svojoj karijeri.

Đoković će kao uvertiru za grend slem u Melburnu imati na turniru u Adelaidu, a kako je i sam istakao, nije siguran kako će ga dočekati publika.

- Sjajno je vratiti se u Australiju. Ovo je zemlja u kojoj sam imao mnogo uspeha u karijeri, posebno u Melburnu. To je moj daleko najuspešniji grend slem. Nadam se da će sve ovog puta biti pozitivno. Reakcija navijača je nešto što ne mogu da predvidim, ali uradiću sve što je do mene da igram dobar tenis i da obradujem publiku - rekao je Novak.

BONUS VIDEO: ZAŠTO JE TAKO VELIKI: Pogledajte statistiku Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja