NIKADA VIĐENO U ISTORIJI AUSTRALIJAN OPENA: Novak Đoković i prilika koja se ne sme propustiti

Novosti online

29. 12. 2022. u 12:10

Ukupni nagradni fond za Australijan open, koji počinje 16. januara naredne godine, biće rekordnih 76,5 miliona australijskih dolara (48,5 miliona evra), izjavio je danas direktor prvog teniskog grend slema u sezoni Kreg Tajli, prenose lokalni mediji.

НИКАДА ВИЂЕНО У ИСТОРИЈИ АУСТРАЛИЈАН ОПЕНА: Новак Ђоковић и прилика која се не сме пропустити

Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Fond je ukupno povećan za 3,4 odsto u odnosu na ovu godinu. Pobednici u muškom i ženskom singlu na Australijan openu 2023. osvojiće po 2,975 miliona australijskih dolara (1,886 miliona evra).

Poraženi u prvom kolu prvog grend slem turnira sezone dobiće 67.384 evra, što je povećanje od 3,2 odsto u odnosu na ovu godinu.

"Na Australijan openu povećali smo nagradni fond za svako kolo od kvalifikacija do finala. Posebno smo povećali nagradni fond za prvo kolo turnira", rekao je Tajli i dodao da organizatori povećanjem nagradnog fonda žele da pomognu teniserima da ulože novac u svoje karijere.

Australijan open će biti održan od 16. do 29. januara u Melburnu, a titulu brani Španac Rafael Nadal, dok je naš teniser Novak Đoković glavni favorit za trofej i ogromnu nagradu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024