NOLE, NEDOSTAJAO SI! Navijači oduševljeno dočekali Novaka na aerodromu

Đ. S.

29. 12. 2022. u 12:21

NEPUNIH godinu dana posle mukotrpnog pravnog procesa, Novak Đoković je ponovo na tlu Australije. Ovog puta slobodno šeta ulicama zemlje kengura i koala, bez kontroverzi, ograničenih sloboda i ostalih stvari koje su ga zadesile na početku godine koja broji poslednje dane. Novakova prva stanica na australijskoj turneji je Adelejd, grad u kojem će odigrati prvi takmičarski meč u 2023.

НОЛЕ, НЕДОСТАЈАО СИ! Навијачи одушевљено дочекали Новака на аеродрому

FOTO: Tviter/AO

Đoković je tamo doputovao u utorak, a već je stigao i da odradi prvi trening. Brojni navijači su ga dočekali na aerodromu i pozdravili dolazak miljenika koji je sredinom januara deportovan iz zemlje i dobio trogodišnju zabranu ulaska. Ipak, posle promene vlasti, "embargo" na dolazak je ukinut, u decembru je postalo jasno da će Novak moći da se vrati u zemlju u kojoj je beležio najveće uspehe u karijeri.

- Mnogo sam uzbuđen što je došao, naročito posle svega što se desilo, svim njegovim navijačima je tada bilo slomljeno srce - istakao je Jasbrat Sing, jedan od Noletovih fanova, koji je na aerodrom u Adelejd stigao u punoj "ratnoj opremi" - sa transparentom na kojem je pisalo "Dobro došao, nedostajao si nam", uz sliku Novaka u prirodnoj veličini.

Mediji iz Australije navode da je Đoković na prvom treningu delovao raspoloženo i fokusirano, da je sve što se izdešavalo na početku 2022. ostavio iza sebe i krenuo u pohod na nove rekorde.

Novakovo prisustvo obradovalo je i organizatore turnira. Svesni su da će turnir iz serije 250 prisustvom jednog od najboljih na svetu, iako ATP lista govori drugačije, značajno dobiti na publicitetu.

- Veoma je uzbuđen, jedva čeka da počne da igra i pusti tenis da priča. Ovo leto bi moglo da bude istorijsko za njega. Sada kada nema kovid restrikcija, nadamo se i da će tribine biti pune i da će navijači uživaju - istakao je Alister Mekdonald, direktor prvog takmičenja na kojem će Novak igrati u 2023.

Turnir u Adelejdu poslužiće Đokoviću kao priprema za glavni januarski izazov - Australijan open (od 16. do 29. januara), gde će jurišati na desetu krunu, ujedno i 22. grend slem "recku". Uz Novaka, konkurenciju na tom takmičenju činiće i Danil Medvedev, Feliks Ože-Alijasim, Andrej Rubljov, Endi Marej, Miomir Kecmanović... 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a