RUSIJA GLEDA I NE VERUJE: Rusko sportsko čudo odlučilo da ne priča sa koleginicama iz Rusije

Novosti online

27. 12. 2022. u 19:19

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, ali jedna međunarodna sportska vest zatekla je i same Ruse, koji su ove godine navikli uglavnom na ružne kada se radi o takvim stvarima, usled brojnih sankcija zbog rata u Ukrajini.

РУСИЈА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Руско спортско чудо одлучило да не прича са колегиницама из Русије

Tanjug/AP

Naime, kako prenosi agencija "RIA Novosti", ruska teniserka Diana Šnajder - ne razgovara sa sunarodnicama na turnirima.

Šnajderova je mlada, ima 18 godina, a 2022. je osvojila juniorski Australijan open u dublu sa Amerikankom Klervi Ngonue, dok je vimbldonski juniporski pehar podigla 2021, sa Beloruskinjom Kristinom Dmitruk.

Ona živi u Sjedinjenim Američkim Državama, odvojeno od porodice, studira i igra za državni univerzitet Sverna Karolina, a odgovarajući u jednom intervjuu, rekla je sledeće:

- Više komuniciram sa devojkama iz ostatka Evrope. Verovatno jer se tako neće pojaviti neke lažne informacije, koje se obavezno pojave kada pričate s našim teniserkama. Nemoguće je sve normalno pričati s Ruskinjama. U Evropi se takve stvari (glasine, ogovaranja, prim. prev) odmah brzo prenose. Imala sam neprijatne situacije sa pojedinim Ruskinjama kao juniorka. Tu lekciju sam naučila i od tada držim distancu - rekla je ona.

Posle objavljivanja ove vesti, na sajtu RIA Novosti je 22% čitalaca podržalo stav pomenute teniserke, 11% se nasmejalo njenoj odluci, isto toliko se razbesnelo, a 56% je izrazilo nezadovoljstvo njenim stavom.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna