ĐOKOVIĆ IZNENADIO NAVIJAČE: Novak nije izašao na megdan Kirjosu

Novosti online

21. 12. 2022. u 18:13 >> 18:17

OVOG ponedeljka u Dubaiju je počela prva Svetska teniska liga, mešovito ATP/VTA takmičenje u kome je učešće uzeo i Novak Đoković. Naš as trebalo je danas da igra drugi meč na turniru protiv Nika Kirjosa. Do tog meča ipak nžije došlo, a noleta je zamenio Grigor Dimitrov.

ЂОКОВИЋ ИЗНЕНАДИО НАВИЈАЧЕ: Новак није изашао на мегдан Кирјосу

FOTO: Tanjug/AP

Novak je odustao zbog toga što se ne oseća dovoljno dobro da nastupi, tako da će i ovaj meč kao prethodna dva presedeti na klupi pored terena i pružati podršku Dimitrovu.

- Najnovija vest: Novak Đoković neće igrati protiv Nika Kirjosa večeras. On je na terenu i pruža podršku svom timu, ali je rekao da se ne oseća najbolje. Protiv ustralijanca će igrati Grigor Dimitrov. Publika... nije srećna, što je moglo i da se očekuje. Tribine su prepune danas - napisao je poznati teniski komentator Hose Morgado na tviteru.

Propao je tako Kirjosov "plan" da se Noletu osveti za letošnji poraz u finalu Vimbldona, a i cela teniska planeta je očekivala taj revanš.

FOTO: Instagram printskrin/Nik Kirjos

Novakovi saigrači iz ekipe "sokolova" Grigor Dimitrov i Arina Zabalenka bili su bolji od Rohana Bopane i Bjanke Andresku i slavili sa 2:1 u setovima ali zbog specifičnog bodovanja, "orlovi" su zaradili više bodova i poveli sa 12:11.

Naime, ekipe dobijaju po jedan poen za svaki osvojeni gem, plus bonus poen za osvojeni taj-brejk trećeg seta a tek na kraju se ukupnim pobednicima meča dodaje bonus od pet poena. 

U meču ženskog singla Karolin Garsija savladala je Paolu Badosu sa 6:4, 6:3 pa su "orlovi" povećali vođstvo na 24:18.

Na turniru učestvuju četiri ekipe, nazvane po četiri vrste ptica grabljivica ("sokolovi", "orlovi", "jastrebovi", "lunje"), sa četiri do pet igrača u timu.

Igraju se po jedan miks-dubl, ženski i muški singl. Igraće svako sa svakim a na kraju će dve prvoplasirane ekipe odlučiti šampiona u finalu.

"Sokolovi" su u prvom kolu izgubili od "jastrebova" za koje nastupaju Aleksandar Zverev, Jelena Ribakina, Dominik Tim i Anastasija Pavljučenkova.

Prvog dana takmičenja "lunje" u sastavu Feliks Ože-Alijasim, Iga Švjontek, Holger Rune, Sanja Mirza i Judžin Bušar savladale su "orlove" za koje nastupa i današnji Noletov protivnik Kirjos sa saigračima Karolin Garsijom, Andreasom Sepijem, Rohanom Bopanom i Bjankom Andresku.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju