DVA MESECA BEZ TENISA: Suspendovan iskusni španski teniser

Novosti online

30. 11. 2022. u 23:00

ŠPANSKI teniser Fernando Verdasko doživeo je privremenu suspenziju i u naredna dva meseca neće moći da se takmiči.

ДВА МЕСЕЦА БЕЗ ТЕНИСА: Суспендован искусни шпански тенисер

FOTO: EPA

Iskusni 39-godišnjak iz Madrida nije uspeo na vreme da obezbedi dozvolu za terapeutsko izuzeće za jedan lek koji je morao da koristi.

On je februaru ove godine dao uzorke urina na čelendžeru u Rio de Žaneiru i u njima je pronađeno prisustvo metilfenidata, saopštila je Međunarodna jedinica za integritet tenisa (ITIA).

Verdasko je priznao da je prekršio antidoping pravila. Istakao je i da je koristio lek koji mu je pripisao doktor zbog problema koje ima sa hiperaktivnošću.

No, sve to pada u vodu pošto je zaboravio da obnovi dozvolu i suspenzija je bila jedino rešenje.

- ITIA prihvata da igrač nije imao nameru da vara, njegovo kršenje pravila je nenamerno, tako da ne nosi sa sobom značajnu grešku. U specifičnim okolnostima ovog slučaja, baziranim na priznanju igrača da je prekršio pravila, Antidoping program mu omogućava da se period suspenzije smanji sa dve godine na dva meseca - piše u saopštenju.

Podsetimo, Verdasko je u karijeri osvojio sedam turnira, a upravo mu je sedmo mesto bila najbolja pozicija na ATP listi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)