NADAL OSTVARIO PIROVU POBEDU: Matador prekinuo crnu seriju i časno se oprostio od Završnog turnira

Novosti online

17. 11. 2022. u 16:20

RAFAEL NADAL je pobedom završio nastup u Torinu i tako prekinuo seriju od četiri poraza na Turneji. Bolji je bio od Kaspera Ruda koji je i pre ovog meča obezbedio prvu poziciju, a oba seta Španac je dobio zahvaljujući brejku u 12. gemu - 7:5, 7:5, za 105 minuta meča.

НАДАЛ ОСТВАРИО ПИРОВУ ПОБЕДУ: Матадор прекинуо црну серију и часно се опростио од Завршног турнира

FOTO: Tanjug/AP

Znalo se i pre pretposlednjeg meča u "Zelenoj grupi" na Završnom ATP turniru da će to biti poslednji izlazak Rafaela Nadala na teren Pala Alpitur arene u Torinu, kao i da je njegov protivnik Kasper Rud već obezbedio plasman u polufinale sa prve pozicije.

U takvoj situaciji jasno je bilo da španski velikan ima više motiva od protivnika da zablista u ovom meču - da mu ne ostane nula u rubrici pobede, ali i da prekine za njega nestvarno dugu seriju uzastopnih poraza.

Zanimljivo, sva četiri pretrpeo je od igrača iz Severne Amerike - prvo ga je Amerikanac Frensis Tijafo eliminisao u osmini finala Ju-Es opena, zatim je bolji od njega bio Tomi Pol u šesnaestini finala Pariskog mastersa, pa su usledili porazi od Frica i Ože-Alijasima u Torinu.

Kasper Rud će u polufinalu igrati protiv drugoplasiranog iz "Crvene grupe" u kojoj je Novak Đoković obezbedio prvu poziciju. Rudov protivnik će biti bolji iz duela Cicipas - Rubljov koji je na programu sutra, dok će Nole svog rivala saznati posle večerašnjeg duela Alijasim - Fric. 

Rafa će ovu čudnu tenisku godinu da završi na drugom mestu ATP liste sa 6020 bodova, što je veliki napredak u odnosu na prošlu koju je završio na šestom mestu sa 4875.

Ipak, kada se uzme u obzir da su mu, svojim suludim odlukama, vlade Australije, Kanade, SAD, kao i ATP i ITF, sa više turnira uklonile najvećeg protivnika Novaka Đokovića, može se reći da ova godina nije bila baš toliko uspešnija u odnosu na prethodnu. Uprkos povredi, jer je Španac i prethodne godine propustio nekoliko turnira zbog problema sa nogom.

Profitirao je na kraju njegov sunarodnik Karlos Alkaraz, koji će godinu završiti kao (najmlađi svih vremena) broj jedan na ATP listi. Sa 6820 poena koliko je skupio, prošlu godinu završio bi na četvrtom mestu, a nikad od 2009. godine, otkad je na snazi ovaj sistem bodovanja, ne bi bio plasiran bolje od treće pozicije.

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča. 

Naručite onlajn svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

 

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče".

Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Poručite još danas vaš primerak ovog remek dela koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)