ŽREB ZA ZAVRŠNI MASTERS U TORINU: Odluka pada u podne, Novak može odmah na Nadala

Đ. S.

10. 11. 2022. u 08:30

POHOD na šestu krunu i završni juriš na trofej u 2022. godini, za Novaka Đokovića započinje ovog četvrtka.

ЖРЕБ ЗА ЗАВРШНИ МАСТЕРС У ТОРИНУ:  Одлука пада у подне, Новак може одмах на Надала

Tanjug/AP

Srpski teniser saznaće na žrebu koji se održava od 12.00 sa kime će se ukrstiti u grupi na završnom mastersu u Torinu.

Zbog činjenice da je sedmi nosilac, naš as bi mogao da ukrsti i koplja sa Rafaelom Nadalom već na startu takmičenja, budući da je Španac prvi nosilac usled izostanka Karlosa Alkaraza.

Prošle nedelje, Đoković je stao na korak do 91. titule u karijeri, izgubio je u finalu mastersa u Parizu od Holgera Runea posle preokreta mladog Danca. Međutim, teško da je to pokolebalo Novaka koji je uprkos svim nedaćama i problemima izborio mesto među najboljih osam tenisera na tradicionalnom turniru (13-20. novembar), koji je lane premešten iz Londona u Torino.

Na severu Italije, srpskog tenisera čeka težak posao, naročito zbog pozicije na žrebu.

Propozicije su takve da je prvi nosilac automatski smešten u grupu A, drugi u grupu B, pa se onda ostalih šest izvlače u parovima (3-4, 5-6, 7-8 ne mogu da budu u istoj grupi).

Ko bude prvi izvučen, ide na megdan Nadalu, drugi Cicipasu i tako do kraja, dok ne budu oformljene dve grupe sa po četiri učesnika. U polufinale proći će po dva najbolja, a onda sledi i okršaj za poslednji veliki trofej u godini.

Ukoliko Đoković do njega dođe, imaće priliku da se izjednači sa Rodžerom Federerom po broju titula na završnom mastersu. Švajcarac je trenutno na "koti" šest, Srbin ima pet.

Lane ga je zaustavio Aleksandar Zverev u polufinalu, a na prethodnih 14 nastupa učinak mu je 41 pobeda i 17 poraza.

Poslednja godina koju je Novak finiširao sa peharom završnog mastersa bila je 2015. Tada je naš as bio u seriji od četiri uzastopne krune, da bi ga 2016. zaustavio Endi Marej u finalu. Prvu krunu na poslednjem turniru u sezoni Novak je osvojio 2008. u Šangaju.

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča. 

Naručite onlajn svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče".

Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Poručite još danas vaš primerak ovog remek dela koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.


 

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024