IMA LI OVO SMISLA? Novak Đoković posle poraza u finalu Pariza pada na ATP listi tamo gde nije bio od 2018!

Novosti online

06. 11. 2022. u 22:08

NOVAK Đoković i Holger Rune su se sastali u finalu mastersa u Parizu, a ne samo da se meč nije okončao kako je Srbin priželjkivao, već će uslediti njegov novi pad na ATP listi.

ИМА ЛИ ОВО СМИСЛА? Новак Ђоковић после пораза у финалу Париза пада на АТП листи тамо где није био од 2018!

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Novak Đoković je kao šestostruki prvak ovog ATP nadmetanja krenuo silovito po novi pehar u francuskoj prestonici, ali iako je prvi set dobio, naredna dva u svoju korist je rešio sjajni 19-godišnji Danac, Rune.

Nole je prošle godine bio prvak mastersa u Parizu, što mu je donelo obavezu da sada "brani" hiljadu šampionskih ATP bodova. A imajući u vidu da je zaustavljen u finalu, to znači da gubi 400 bodova sa postojećeg salda. Ovo stoga jer se za učešće u finalu turnira iz Serije 1000, što pariski masters jeste, dobija 600 ATP bodova. Šesto je dobio, hiljadu prošlogodišnjih izgubio i... to bi trebalo (a nije) da znači da gubi samo 400 od postojećih 4.320.

Da se zaista (samo) to desilo, Nole bi ostao sedmi na ATP listi, jer bi sa 3.920 bodova bio i dalje ispred Andrea Rubljova, koji će na najnovijem rangiranju, u ponedeljak 7. novembra imati 3.550.

Međutim, Novak Đoković je ostao i bez dodatnih 600 bodova, zbog čega će pasti na svetskoj listi najboljih tenisera.

Ovih "dodatnih" 600 predstavljaju njegov učinak na prošlogodišnjem završnom mastersu (na kome je prebrodio grupu, ali je potom izgubio od Aleksandera Zvereva).

Ti bodovi se "brišu" odmah po završetku poslednjeg turnira na kome svi teniseri imaju pravo učešća, što je slučaj sa mastersom u Parizu, a sve kako bi se ujednačio izgled ATP liste (koja, uslovno rečeno, prati celokupnu karijeru nekog tenisera, a zapravo najbolje pokazuje njegov rezultatski status u poslednja dve godine) i ATP trke (koja je isključivo "zadužena" za učinak u jednoj sezoni, a na osnovu koje se i bira osam učesnika završnog mastersa).

I, Novak Đoković je, posle gubitka tih 600 prošlogodišnjih bodova iz Torina, a i 400 koje je na opisani način izgubio porazom u pariskom finalu, dospeo u situaciju da će u ponedeljak imati hiljadu bodova manje od 4.320 sa koliko je otišao na turnir u prestonici Francuske.

Sa novim saldom, od 3.320 bodova, pašće ispod pomenutog Rubljova - na osmo mesto ATP liste.

A toliko nisko nije bio još od 13. avgusta 2018. godine, kada je zauzimao desetu poziciju.

Bonus sadržaj


Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča. 

Naručite onlajn svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

 

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče".

Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Poručite još danas vaš primerak ovog remek dela koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

 

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja