RAFA BACIO RUKAVICU U LICE NOVAKU! Nadal povukao potez koji Novak Đoković uopšte nije priželjkivao

Novosti online

25. 10. 2022. u 10:40

NOVAK Đoković i Rafael Nadal mogli bi uskoro, u vrlo kratkom vremenskom razdoblju, dvaput da igraju. I da pritom odlučuju o mestu u istoriji tenisa.

РАФА БАЦИО РУКАВИЦУ У ЛИЦЕ НОВАКУ! Надал повукао потез који Новак Ђоковић уопште није прижељкивао

Tanjug/AP

Podsetimo, Đoković je potvrdio da će igrati na pariskom mastersu, koji se u prestonici Francuske održava od 31. oktobra do 6. novembra. U prošlogodišnjem izdanju ovog turnira, Nole je osvojio titulu pobedivši na putu do nje Martona Fučoviča, zatim mu je Gael Monfis predao meč bez borbe, a onda su usledili trijumfi nad Tejlorom Fricom, Hubertom Hurkačom i, u finalu, nad Danilom Medvedevim posle preokreta - 4:6, 6:3, 6:3. 

Sledeći turnir na kome će Novak Đoković igrati je Završni masters, u Torinu, koji je na programu od 13. do 20. novembra. Prošle sezone Nole je posle tri pobede u grupi izgubio od Aleksandera Zvereva u polufinalu, a Nemac je potom i osvojio pehar, savladavši Danila Medvedeva.

Nole je tako ostao na pet titula završnog mastera, čime je propustio da se u istoriji belog sporta izjednači sa rekorderom ovog turnira. U pitanju je Rodžer Federer, koji je u šest navrata bio šampion, poslednji put 2011. (Nole je poslednji put osvojio završni turnir 2015. godine). Zato Đoković sa velikom željom čeka Torino, ali... Rafael Nadal takođe ima ogromnu motivaciju.

Kako prenose španski mediji, Rafa će se na Noletovom putu naći dvaput ove godine, a najpre u Parizu.

Jer, Nadal je rešio da posle mesec i po dana pauze zaigra na pariskom mastersu, na kome nije nastupio prošle godine, a onda će krenuti na "sve ili ništa" i u Torinu.

Rafael Nadal, podsetimo, nije igrao takmičarski tenis još od 5. septembra, kada je na Ju-Es openu izgubio meč šesnaestine finala od Fransesa Tijafoa. Kratko je bio na terenu prilikom emotivnog kraja karijere Rodžera Federera, na Lejver kupu, ali od tada nije viđen na turnirima. Naravno, deo razloga je i porodične prirode, jer je postao otac u međuvremenu, ali se trenutni "svetski broj 2" (na prvom mestu ATP liste je njegov mladi sunarodnik Karlos Alkaraz) sada opet posvećuje tenisu.

Ovaj 36-godišnjak, koji je u 2022. osvojio dve grend slem titule, Australijan open i Rolan Garos, čime je došao do rekordna 22 takva trofeja, najavio je pohod i na pariski tron, i na onaj u Torinu.

U Parizu će ljubitelji tenisa možda jubilarni, 60. put gledati okršaj Novak Đoković - Rafael Nadal (Srbin vodi sa 30:29 u pobedama), ali će motivacija Španca biti još veća na Završnom mastersu, jer taj turnir nikada nije osvojio.

A uspe li u svojoj nameri i da tamo bude najbolji, ući će u istoriju: postaće tek drugi teniser koji je uspeo da osvoji sve najvažnije turnire - četiri grend slema, završni masters, Dejvis kup i olimpijsko nadmetanje u pojedinačnoj konkurenciji.

Novak, podsetimo, nema olimpijsko zlato, ali i on ima želju da uđe u tenisku istoriju u Torinu izjednačavanjem rekorda Rodžera Federera, tako da ljubitelje "belog sporta" sigurno čeka uzbudljivih mesec dana, tokom kojih će Đoković i Nadal voditi glavnu reč.

BONUS VIDEO: Novak Đoković briljirao, a nije bio među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)