ZAPAD IM UNIŠTIO SNOVE: Đoković i Medvedev, najveća nepravda u istoriji "belog sporta"

Novosti online

08. 10. 2022. u 11:18

Od deset odigranih međusobnih duela Novak Đoković i Danil Medvedev čak osam su odigrali na betonu, a Novak je slavio pet puta naspram tri trijumfa ruskog tenisera.

ЗАПАД ИМ УНИШТИО СНОВЕ: Ђоковић и Медведев, највећа неправда у историји белог спорта

FOTO: AP/Tanjug

Prošle godine sastali su se tri puta i jedan drugog sapleli u finalima Australijan opena kada je Novak osvojio titulu i na Ju-Es openu gde je Grend slem šampion postao Medvedev.

Godinu dana nisu igrali jedan protiv drugog, zbog Đokovićevih problema sa vakcinom i Danilovim nevoljama što je Rus. Tenis sigurno to ne pamti da tako dva velika tenisera nisu odmerili snage godinu dana (čak su samo na jednom turniru učetvovali zajedno ove godine Rolan Garos). A onda su došli u Astanu gde su obojica demonstrirali silu protivnicima.

Novak je želeo da pokaže glad za pobedom i želju za igrom jer na terenu nije bio skoro tri meseca. Sa druge strane Medvedev je želeo da pokaže da nije bez razloga bio na prvom mestu ATP liste. Strašne mečeve igrali su tokom celog turnira, ali su u četvrtfinalima pokazali koliki su teniski titani.

FOTO: Tanjug/AP

 

Medvedev je u četvrtfinalu razbio Roberta Bautistu Aguta 6:1, 6:1, a na pitanje da li možda želi da pobedi Novaka više nego ostale igrače, Rus se nije dao i ponudio je drugačiji, ali i dalje zanimljiv odgovor uoči polufinala (subota, 14.00).

- Ne baš, jer ja želim da pobedim svakoga. Rekao bih čak da bih više voleo da pobedim Rafu (Nadala), jer sam od njega izgubio dva grend slem finala. Ali stvarno sam srećan da igram protiv Novaka", počeo je Medvedev. 

Rus je potom svojom izjavom između redova poručio teniskom svetu koliko su on i Đoković morali turnira da propuste, pošto su usled pravila ostali bez učešća na ukupno tri grend slema.

- Razmišljao sam o ovome pre meča - mi smo zapravo igrali samo na jednom istom turniru ove godine, na Rolan Garosu. Ponovo se srećemo i stvarno sam srećan. Ne osećam ovo kao loše rivalstvo", rekao je Danil Medvedev u najavi polufinala protiv Novaka Đokovića.

Jedno je takođe sigurno, koliko god bili prijatelji van terena u polufinalu Astane Novakovi i Danilovi pogledi biće hladni jer trenutno ne može da se izmeri ko je željniji pobede.

Tanjug/AP

 

Novak je propustio dva Grend slema i dva Mastersa dok na Vimbldonu nije dobio bodove i to sve zbog odluke da se ne vakciniše.

Medvedev nije igrao svoju najbolju sezonu, imao je padove, a onda mu nije dopušteno da ide na Vimbldon i to zbog bizarne odluke britanskih vlasti da zabrani učešće ruskim teniserima.

Čija će glad biti veća saznaćemo danas u Astani...

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati