DA LI JE OVO REALNO? Novak Đoković i sistem koji je kriv za sve. ATP lista kakva nije viđena 22 godine

Novosti online

03. 10. 2022. u 08:43

Novak Đoković se bez izgubljenog seta domogao titule na turniru u Tel Avivu, ali je zadržao sedmo mesto na najnovijoj ATP listi.

ДА ЛИ ЈЕ ОВО РЕАЛНО? Новак Ђоковић и систем који је крив за све. АТП листа каква није виђена 22 године

FOTO: Tanjug/AP

Tako nešto smo najavili još juče, a jutros je i zvanično izašla nova ATP lista, kakva nije viđena od 7. avgusta 2000. godine. Naime, prvi teniser sveta i dalje je Karlos Alkaraz, ima 6.740 bodova. Drugi na svetu je Rafael Nadal sa 5.810 bodova i Španci mogu da slave. Drugi put u ovom veku dvojica igrača iz iste zemlje su na prva dva mesta na ATP listi. Prpšli put su to bili Andre Agasi i Pit Sampras.

Treći na listi ove nedelje je Kasper Rud sa 5.645 bodova. Slede Danil Medvedev sa 5.065 bodova, Aleksander Zverev je peti na svetu su 5.040 bodova, dok je Stefanos Cicipas šesti - 4.810. Posle Novaka Đokovića koji ima 3.820 bodova slede Kameron Nori (3.550), Andrej Rubljov (3.345), dok je ove nedelje deseti Hurkač (3.175).

Što se tiče srpskih tenisera, Miomir Kecmanović je 33. na svetu sa 1.256 bodova, Filip Krajinović je pokvario plasman pa je ove nedelje 52. na svetu (920 bodova), Laslo Đere je 76. sa 682 boda, dok je Dušan Lajović 85, ima 616 bodova.

ATP lista koja, ruku na srce, i nije realna. Nemogućnost da Đoković učestvuje na brojnim mastersima u Americi gde je trebalo da brani veliki broj trofeja, kao ni to što mu nije dozvoljeno da se bori za titule na grend slemovima – Australijan i Ju-Es openu, dovele su do toga da srpski as izgubi veliki broj bodova i sroza se na daleko sedmo mesto. Koje apsolutno ne zaslužuje.

Da je situacija drugačija Novak bi i dalje suvereno vladao belim sportom, a bez trona je ostao samo zbog gore navedenih razloga. Đokovića posle Tel Aviva očekuje i ATP 500 turnir u Astani, koji traje od 3. do 9. oktobra. Prijavljen je i za masters u Parizu (počinje 31. oktobra) i Završni masters u Torinu (počinje 13. novembra).

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ REKET ZAMENIO PALICOM: Vratio se u Marbelju i u prvom planu mu trenutno nije tenis (FOTO)