NOVAK NIJE MOGAO DA VERUJE: Đoković čuo izraelskog novinara i prasnuo u smeh - oduševljen

Novosti online

02. 10. 2022. u 22:21

NOVAK Đoković se vratio na šampionske staze, a po završetku finala u Tel Avivu uživao je i na konferenciji za štampu.

НОВАК НИЈЕ МОГАО ДА ВЕРУЈЕ: Ђоковић чуо израелског новинара и праснуо у смех - одушевљен

FOTO: ATP Tel Aviv

Novak Đoković se posle duge takmičarske pauze vratio "belom sportu" i u svom prvom "pravom" nastupu još od finala Vimbldona zablistao.

A samo što je Đoković na maestralan način pobedio Marina Čilića u finalu turnira u Tel Avivu, te posle kraćeg obraćanja na samom terenu (uz "Šalom, ma nišma" upućeno publici - odnosno, "Mir s vama, kako ste?"), Nole je odgovarao na pitanja novinara.

Uvodno je bilo jedno od onih uobičajenih, šta mu se to svidelo tokom nedelju dana u Tel Avivu (istakao je da mu je prijao odnos ljudi prema njemu i njegovom timu, od sletanja na aerodom, do osvajana trofeja), a potom je usledilo nešto neočekivano.

Jedan Izraelac se na konferenciji za štampu predstavio kao autor teniskih emisija na internetu, ali i priznao:

- Ja sam ujedno i predsednik tvog kluba navijača ovde u Izraelu, ima nas oko 300 a siguran sam da si sada značajno uvećao svoju bazu fanova kod nas. Biće nam sada mnogo lakše na internet forumima, u debatama!

Novak Đoković je prasnuo u smeh, oduševljen iskrenošću, a onda saslušao pitanje pomenutog novinara/navijača, i na njega najduže odgovorio na celoj konferenciji.

Pitanje je glasilo "kako uspeva da i u napetim trenucima bude potpuno fokusiran, a tako i mnogim drugima bude inspiracija".

A Novak je odgovorio ovako:

- Hvala najpre za podršku i hvala celoj navijačkoj bazi u Izraelu, stvarno cenim vašu ljubav i podršku, ne samo sada nego i svih ovih godina. A pitanje... Znate, Mi smo svi različiti. Ja sam pronašao ono što uspeva kod mene, jer sam konstantno i tragao za unapređivanjem sebe. Ne samo fizičkim, već i psihički i emotivno. Jer... Svaka godina je drugačija. Drugačije su okolnosti u privatnom životu, u okruženju, tu su i promene koje svi doživljavamo, a koje utiču na vaš mozak, na mentalitet, na način na koji igrate sport. Konstantno uvodim inovacije kod sebe, pa se ta "formula za uspeh", ta dnevna rutina, menja na dnevnoj bazi. Postoje stvari koje volim da radim, usled kojih sam spokojan, uravnoteženiji, što je ujedno i priprema za meč. Jer, priprema za tenis jeste i analiza rivala, ali i pripremanje sebe, mentalno, u smislu da ste fokusirani, dovoljno posvećeni... Po meni je tje polovina obavljenog posla. Veoma verujem u prevenciju i pripremu, mislim da je to super-važno, pa je svaki trenutak koji provedete van terena (i kako ga provedete) važan za ono kakav ćete biti na terenu, kako ćete se nositi sa pritiskom. Nema jednog "tajnog sastojka" za uspeh, već je u pitanju kombinacija nekoliko elimenata. Zato je veoma važno za svakog profesionalnog sportistu da ima otvoren um, da uči o sebi i okruži se dobrim ljudima. A i da konstantno traga za načinima da se unapred. Tada se lepe stvari dešavaju - istakao je Novak Đoković.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)