NESTVARNI NOVAK ĐOKOVIĆ U FINALU: Srbin zabrinuo, pa obradovao navijače

A. I.

01. 10. 2022. u 20:14 >> 19:27

NOVAK Đoković, izborio se za mesto u finalu ATP turnira u Tel Avivu. Srbin je maestralnom igrom bio bolji od Romana Safiulina, kog je dobio 2:0 u setovima, a drugi je rešen u taj-brejku.

НЕСТВАРНИ НОВАК ЂОКОВИЋ У ФИНАЛУ: Србин забринуо, па обрадовао навијаче

FOTO: EPA

Novak Đoković je trijumfom protiv Rusa došao do 127 finala u Karijeri, a ujedno četvrtog finala u 2022. godini. Zanimljivo je da će ovo biti prvo na betonu još od Pariza 2021. godine kada je savladao Danila Medvedeva.

Počeo je Novak Đoković meč protiv Romana Safiulin baš kao onaj protiv Pabla Anduhara. Sedamnaest minuta trebalo mu je da dođe do 5:0, nestvarni servisi, još bolji ritern udarci vodili su Đokovića do sigurne igre, a ruski teniser nije imao snage i kvaliteta da mu odgovori.

Uspeo je Safiulin da dobije jedan gem, a interesantno je da u prvom setu nijednom na drugi servis nije upisao poen tokom prvog seta. Ruski teniser prepustio je Đokoviću prvi set nakon svega 22 minuta igre.

Drugi set doneo je egal, čuvali su obojica svoje servise, a gemovi su obilovali neizvesnošću.

Lavovsku borbu pružila su obojica u šestom gemu drugog seta, smenjivali su se u vođstvu, tri puta imao je brejk loptu Rus, a dva puta as udarcima uspevao je da se odbrani Đoković od naleta rivala.

Uspeo je u osmom gemu kada je bilo najvažnije Đoković da slomi protivnika i napravi brejk, a potom je dobio priliku da servira za meč.

Imao je priliku Đoković u 10. gemu da završi meč, neočekivano, lošim servisom dao je rivalu priliku da produži duel i vrati brejk. Pobednika je dao taj-brejk gde se bolje snašao Novak Đoković. Imao je četiri meč lopte, prvu je spasao Rus, ne i narednu.

Nole će u finalu igrati protiv pobednika meča Konstant Lestien - Marin Čilić.

Tok meča pročitajte u nastavku teksta:

ĐOKOVIĆ - SAFIULIN 6:1, 7:6 (7:3)

DRUGI SET 7:6

TAJ BREJK (7:3) - Poveo je Novak, izjednačio Safiulin, potom još jedan odličan servis  Đokovića. Vratio je Nole "mini-brejk" potom, a petom duplom-greškom dolazi Đoković do 4:1. Kratku loptu, na mrežu šalje Srbin, a Rus vraća brejk. Upisuje i peti poen u taj-brejku Nole. Četiri meč lopte imao je Đoković, rus je spasao prvu, a ne i narednu.

6:6 Maestralan odgovor Đokovića koji je dobio "nulom" gem i odveo meč u taj-brejk.

5:6  - Novak je sada u nokdaunu. Tri gem lopti imao je Roman Safiulin, iskoristio je drugu.

5:5 - Došao je Novak u priliku da servira za meč neočekivano, dao mu je brejk priliku, a potom duplom set greškom i šansu da produži meč.

5:4 - Dve gem lopte dobio je Rus, a fantastičnim bekhendima mučio ga je Srbin, te je još jedan gem izjednačio Novak, a potom došao i do brejk lopte koju je iskoristio.

4:4 - Prošla je Đokovića kriza pri servisu, sada je samouvereno i lako došao do gema na servis rivala.

3:4 - Sve je teže Đokoviću da slomi otpor rivala. Servisi Safiulina sve su snažniji, a Novak ih teže čita. 

3:3 - Ponovo Safiulin napada Đokovića, ovog puta mu je to dalo rezultate, znatno mu je opao servis u drugom setu - 30:30. Ipak, kvalitetnom razmenom i promenom strana naterao je Rusa Đoković na grešku, nova gem lopta za našeg tenisera. Mreža je Safiulinu bila naklonjena - usledilo je izjednačenje. Fenomenalni riterni doneli su Romanu. Dva puta je potom Đoković dozvolio brejk loptu i spasao je odličnim servisima, na kraju, uspeo je Đoković da mu slomi otpor.

FOTO: EPA

2:3 - Preporođeno deluje sada Roman Safiulin. Odlično servira i dolazi lako do svojih gemova.

Zanimljivu ponudu dobio je

2:2- Odlučio se Rus da napadne Novaka, imao svojih prilika, ali je Đoković staloženo odgovorio pritisku i izjednači.

1:2 - Koliko su impresivni servisi Safiulina, toliko su impresivniji večeras ritern udarci Đokovića, uhvatio je Srbin lopticu koja je išla 200 kilometara na čas i poslao je direktno na liniju nemoćnog Rusa. Usledila je nova dupla servis greška Romana, vezao je Rus potom dva vezana poena i došao do gema.

1:1 - Nastavlja u istom ritmu Đoković, otvorio je i ovaj gem 40:0 i na taj način u potpunosti ubio nadu rivala da može da mu pripreti. Poslao je prvu gem loptu u mrežu Đoković, a već narednu koristi - izjednačenje.

0:1 - Imao je gem loptu Saifulin, ali je Đoković odličnom defanzivom vršio pritisak na rivala, te je uspeo da izjednači. Potom Rus upisuje četvrti as. To je bilo dovoljno da ga podigne i da izlaskom na mrežu povede u gemovima.

PRVI SET 6:1

6:1 - To kao da je razljutilo Đokovića, servira Srbin savršeno i po četvrti put u prvom setu na svoj servis dolazi do 40:0, koristi prvu set loptu.

5:1 - Ne dozvoljava ruski teniser Đokoviću da upiše 108. "krompir", dolazi do tri gem lopte, prvu nije iskoristio, poslao je lopticu u aut, odmah potom pravi duplu servis grešku, a treća je bila njegova sreća, pustio je snažnu paralelu sa mreže za prvi gem.

5:0 - Samo je sedamnaest minuta bilo potrebno Đoković večeras da dođe do 5:0, dva minuta manje nego u meču protiv Pabla Anduhara.

FOTO: EPA

Tekst potpisa

4:0 - Još jednom je Đoković dobio tri brejk lopte, spasao je Rus prvu, a potom i drugu, kao i treću - izjednačenje. Imao je veliku šansu Roman za četvrti vezani poen, ali je "zicer" poslao u aut.  Nakon dva izjednačenja, Đoković dolazi do nove brejk lopte u gemu, a ovog puta Safiulin ne uspeva da se odbrani - novi brejk. 

3:0 - Rival je sada definitivno u nokdaunu, još jednom Đoković dobija tri gem lopte, a potom je Srbina namučio servis, ali nije ga to uzdrmalo, novi gem za Srbina.

2:0 - Još bolje je zaigrao na servis rivala, došao je do tri brejk lopte. Rus sa duplom servis greškom dozvoljava Srbinu da upiše brejk.

1:0 - Počeo je meč servisom srpskog tenisera. Ujedno je Novak vezao i tri gem lopte, a potom dva vezana poena dobio je Safiulin. Usledio je fantastičan servis za prvi gem Đokovića.

UOČI MEČA

Srbin i Rus će odigrati prvi meč polufinalnog dana kada su singlovi u pitanju, a biće to prvi put da se Novak Đoković  sastaje sa Safiulinom.

Posle njih u drugom polufinalu snage će odmeriti Hrvat Marin Čilić i Francuz Konstant Lestijen.

Podsetimo, Đoković je juče pobedio velikog prijatelja Vaseka Pospišila, a u osmini finala je eliminisao iskusnog Španca Pabla Anduhara.

Novak je nakon trijumfa nad Kanađaninom pohvalno govorio o Safiulinu (104. na ATP listi).

- Biće to nas prvi meč. Gledao sam ga, igrao je bez greške, bio je dominantan. To je ruska škola tenisa, blizu linije, agresivno, kao Safin, Kafeljnikov, Medvedev sada. Ima odličan servis i igru sa osnovne linije. Ovo je godina njegovog proboja. Nema mnogo da izgubi. Ne igram ni ja loše. Neka pobedi bolji - rekao je Đoković.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SENZACIJA U MINHENU: Zverev izgubio od 106. tenisera sveta