"KAKVA BORBA, KAKAV MEČ!" Đoković posle pobede nad Pospišilom: Hvala svima što ste me bodrili

Novosti online

30. 09. 2022. u 17:53

NOVAK Đoković uspešno je preskočio i drugu prepreku na turniru iz serije 250 u Tel Avivu. On je bio zadovoljan posle trijumfa nad velikim prijateljem Vasekom Pospišilom.

КАКВА БОРБА, КАКАВ МЕЧ! Ђоковић после победе над Поспишилом: Хвала свима што сте ме бодрили

Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Srpski as je slavio se 2:0 i sada protiv Kanađanina vodio sa 6-0 u pobedama i 13-0 u setovima.

- Kakva velika borba, kakav meč, kakva sjajna atmosfera. Hvala što se učestvovali u jednom ovakvom meču. Vasek je jedan od mojih najomiljenijih igrača na Turu. Nikad nije lako kada igrate protiv nekog koga toliko cenite i poštujete. Ali obojica smo profesionalci. Nivo tenisa je bio visok. Čestitam mu na borbi i nadam se da nema nikakav problem sa povredom. Sjajno je videti ga nazad pošto se mučio sa povredama, leđima, najviše. Ako nastavi da igra na ovakvom nivou, njegov renking će biti mnogo bolji nego sad - rekao je Đoković na terenu odmah posle meča.

Momak iz Vernona je u taj-brejku prvog seta gubio sa 5:1, stigao je do 5:5, ali nije uspeo da dobije taj deo meča, a ujedno i prvi set protiv Beograđanina.

- Ne razmišljam o statistici mnogo. Pomaže kada znate da nikada niste izgubili od nekoga. Mogao je svako da uzme taj-brejk prvog seta. Imao sam 5:1, vratio se na 5:5. Promašio jedan, pa drugi servis. Jedna, dve lopte su odlučile pobednika na ovom nivou. Drago mi je što sam prošao.

Novak je bio upitan da li je čuo srpski navijače na tribinama.

- Čuo sam. Bar tri-četira različita jezika sam čuo danas vezana za ovaj grad i ovu državu. Internacionalni grad, mnogo ljudi sam čuo ovde. Tenis je globalni sport. Srećni smo što nas prati toliko ljudi. Hvala svima, ne samo što ste mene bodrili, već i Vaseka i ostale tenisere.

Naredni rival srpskom asu je Rus Roman Safijulin (104. na ATP listi).

- Biće to nas prvi meč. Gledao sam ga danas, igrao je bez greške, bio je dominantan. To je ruska škola tenisa, blizu linije, agresivno, kao Safin, Kafeljnikov, Medvedev sada. Ima odličan servis i igru sa osnovne linije. Ovo je godina njegovog proboja. Nema mnogo da izgubi sutra. Ne igram ni ja loše. Neka pobedi bolji sutra - zaključio je Đoković.

Drugi polufinalni par čine Hrvat Marin Čilić i Francuz Konstant Lestijen.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024