ĐOKOVIĆ ODUŠEVIO JOŠ JEDAN NAROD: "Postoji posebna veza između vas i Srba"

Novosti online

28. 09. 2022. u 19:29

NOVAK Đoković trenutno je na ATP turniru u Tel Avivu, gde je danas trebalo da u dublu nastupi u tandemu sa Jonatanom Erlihom. Nažalost, umesto teniskog okršaja pred punim tribinama viđeno je samo obraćanje dvojice igrača publici koja je željno iščekivala početak.

ЂОКОВИЋ ОДУШЕВИО ЈОШ ЈЕДАН НАРОД: Постоји посебна веза између вас и Срба

Foto: AP

Ovaj 45-godišnji Argentinac povredio se nažalost na treningu pre nekoliko dana, a povreda je odnela danak i onemogućila ga da ponovo zaigra u savezništvu sa jednim od najboljih koji je ikada hodao teniskim terenima

Upravo je sa Erlihom Đoković osvojio svoju jedinu dubl titulu u karijeri – Kvins 2010. godine.

Aregentinac je danas trebalo da poslednji put u karijeri namesti grip pred neki profesionalni turnir. Zanimljivo i da je on sadašnji selektor Dejvis kup tima Izraela, a u bogatoj karijeri domogao se 22 titule u dublu, uključujući i Australijan open 2008. godine, a bio je i peti teniser sveta u dublu.

- Nole, hvala. Super je što si došao u Izrael, znam da si bio ovde nekoliko puta, ali davno. Ovde se svaki put osećaš kod kuće. Srbi i Izraelci imaju sjajan odnos. Jedine moje titule na šljaci bile su u Beogradu – ja se tamo osećam kod kuće - rekao je Erlih i dodao:

- Mnogi ne znaju kakva si ličnost, za mene je to još važnije nego kakav si igrač. Biti teniser je jedna stvar, biti izvanredna osoba je drugi nivo. Mnogo ti hvala i što provodim vreme sa tobom i što mogu da te nazovem prijateljem. I dalje imamo 100% pobeda, što je fenomenalno. Nadam se da ćeš imati uspešnu nedelju ovde, jako te volim, želim da te vidim na terenu još mnogo puta i nadam se da ćeš srušiti još mnogo rekorda, jer to i zaslužuješ.

FOTO: Tanjug/AP

Prvobitno se očekivalo da Novak nastupi u dublu sa nekim drugim igračem, ali se to, ipak, neće dogoditi. Đoković je progovorio nekoliko reči na hebrejskom, počev od "šalom", a potom je prešao na engleski.

- Nadam se da ću naučiti još reči tokom ove sedmice. Veliko je zadovoljstvo biti u Izraelu ponovo. Bio sam ovde pre 15 godina kada sam igrao sa Srbijom Dejvis kup. Radovao sam se da se vratim ovde. Postoji posebna veza između Izraelaca i Srba - rekao je Đoković i nastavio:

- Nažalost, danas ne možemo da igramo, ali mislim da ne možemo da zaboravimo sve divne trenutke koje je ovaj čovek doneo izraelskom tenisu i sportu. Zaslužuje veliko poštovanje i divljenje. Osvojili smo jedinu titulu kada smo igrali jedini put zajedno u Kvinsu pre 12 godina. Joni, želim ti sve najbolje u narednom poglavlju tvog života - zaključio je najbolji srpski teniser.

Đoković će u četvrtak nastupiti u singlu, a prvi rekete će ukrstiti sa Pablom Anduharom.

Taj susret možete pratiti u direktnom prenosu na portalu "Novosti". 

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili