NOVI SRAMAN NAPAD NA ĐOKOVIĆA: Ako je i od legende, previše je...

Novosti online

27. 09. 2022. u 08:40

Prošla je gotovo decenija i po od kako je jedna od najboljih teniserki u istoriji ovog sporta Martina Navratilova okončala tenisku karijeru, ali je jasno da se njeno mišljenje i dalje "ceni" u svetu belog sporta.

НОВИ СРАМАН НАПАД НА ЂОКОВИЋА: Ако је и од легенде, превише је...

FOTO: Tanjug/AP

Međutim, mora se postaviti pitanje da li je način na koji ona pokušava da izađe iz zaborava dostojan nekadašnje igračice "broj jedan" i osvajačice 18 grend slem titula.

Naime, Martina Navratilova se po ko zna koji put dotakla događanja sa početka 2022. godine i svega što je Novak Đoković doživeo na australijskom tlu pred start grend slem turnira u Melburnu.

NJeni komentari u kojima je pokušavala da se raspravlja sa Novakovim navijačima privukli su mnogo pažnje, pre svega je je Amerikanka češkog porekla iznela jednu veliku neistinu. U pokušaju da ospori Đokovićeve stavove Martina je tvrdila da je Novak pokušao da prevari Australiju, nametne svoja pravila i na silu uđe u tu zemlju kako bi igrao prvi grend slem u sezoni.

Na taj komentar odmah su se nadovezali navijači Novaka Đokovića koji su od nje tražili objašnjenje tvita, ali je Martina odlučila da ne nastavlja razgovor u tom smeru.

- Zahtevati svoju telesnu autonomiju je sasvim u redu, ali ne možete to nametati državi. To prosto ne funkcioniše tako. Sve je u redu - napisala je legendarna teniserka, a zatim ostavila navijače bez pojašnjenja.

Foto: Printskrin

 

Samo ćemo podsetiti da Novak Đoković u januaru tekuće godine nije na silu pokušao da uđe na australijsko tlo, već je od vlasti ove zemlje dobio "lekarsko izuzeće" kojim mu je dozvoljen ulazak i nastup na turniru, a koji je kasnije nerezonskim odlukama australijskih vlasti poništen, a prema tada najboljem teniseru sveta postupano je kao prema običnom kriminalcu.

Tako i ako je i od Martine Navratilove, previše je, ostavite čoveka na miru i previše je platio cenu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (11)

ZAHAROVA O IZJAVI BORELJA DA NA BALKANU NE ZNAJU KO JE PUTIN: Degradacija Zapada ne znači da je u toku isti proces i kod drugih naroda