ŠTETA! Laslo Đere "imao u šaci" grend slem šampiona, ali na kraju izgubio

Novosti online

26. 09. 2022. u 22:16

NA turniru u Tel Avivu Laslo Đere je poražen u prvom kolu. Ali, posle velike borbe i to protiv vlasnika jedne grend slem titule.

ШТЕТА! Ласло Ђере имао у шаци гренд слем шампиона, али на крају изгубио

M. Vukadinović

Naime, reprezentativac Srbije izgubio je od Dominika Tima sa 7:5, 6:7(3), 4:6.

Austrijanac, koji je Ju-Es open osvojio 2020, uspeo je da posle dva sata i 42 minuta velike borbe savlada Đerea koji je imao set prednosti, ali i priliku da povede na svoj servis, pri rezultatu 3:3 u taj-breku druge deonice. Međutim, taj poen, kao i tri naredna osvojio je Tim, koji je na krilima tog uspeha dobio i, ispostavilo se, odlučujući, maratonski treći gem odlučujućeg seta, pa prošao u drugo kolo.

U njemu će opravljeni austrijski teniser, koji je pauzirao sedam meseci zbog povrede zgloba ruke, igrati sa Marinom Čilićem, glavnim konkurentom Novaku Đokoviću za titulu u Tel Avivu.

Šta čeka Novaka Đokovića u Izraelu?

Nole je danas stigao u Izreal da bi učestvovao na ovom nadmetanju iz serije 250 (pobedniku pripada 250 ATP bodova).

Taj turnir i dalje drži rekord po činjenici da je na njemu najmlađi teniser u istoriji osvojio jedno ATP takmičenje - Aron Krištajn je pehar osvojio 1983. kada je imao samo 16 godina i dva meseca.

Podsetimo, Novak Đoković je kao prvi nosilac slobodan u uvodnom kolu, u drugom će igrati s pobednikom meča Monteiro - Anduhar, ali će nastupati i u nadmetanju dublova, i to iz jednog vrlo posebnog, emotivnog razloga.


Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ĐOKOVIĆ REKET ZAMENIO PALICOM: Vratio se u Marbelju i u prvom planu mu trenutno nije tenis (FOTO)