IZNENADIO IH SVE: Novak Đoković stigao u Izrael i uradio ovo (VIDEO)

Novosti online

26. 09. 2022. u 21:53

NOVAK Đoković i dalje ume da oduševi i veštinama koje prikazuje u tenisu, ali i nekim detaljima van terena.

ИЗНЕНАДИО ИХ СВЕ: Новак Ђоковић стигао у Израел и урадио ово (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug

Na terenu je blistao i minule sedmice, u svojim prvim nastupima posle Vimbldona (ostvario je na Lejver kupu dve pobede u jednom danu, ali se potom Nole povredio pa su i on, i Tim Evrope na kraju morali da čestitaju Timu sveta na ukupnoj pobedi na tom revijalnom nadmetanju na kome se od tenisa oprostio Rodžer Federer), ali...

Nije to jedino mesto gde i kako Nole blista.

Đoković ikada nije skrivao koliku ima želju za učenjem, a to se nekako najlakše videlo na takmičenjima. Često su ljubitelji "belog sporta" mogli da čuju srpskog asa kako, posle osvajanja turnira, govori na jeziku domaćina.

I to bilo da se radi o Londonu, Parizu, Njujorku, Tokiju ili Dohi...

Zato možda i ne treba da čudi što najnoviji snimak pokazuje da Novak Đoković, u većoj ili manjoj meri, može da se sporazumeva na čak 13 jezika.

Odranije je poznato da najnormalnije može da razgovara na engleskom, francuskom i italijanskom, nešto slabije na nemačkom, ruskom i španskom, dok tek ponešto zna na arapskom, japanskom, portugalskom i kineskom jeziku. To je, uz srpski, 11.

Nedavno je iznenadio dve Rumunke obrativši im se - upravo na rumunskom jeziku, a sada je progovorio i - hebrejski.

Istina, jednu reč, "Šalom" (pozdrav koji bi mogao da se prevede kao "Mir vam (želim)", ali i ta jedna reč bila je sasvim dovoljna da oduševi sve koji su ga sreli u Tel Avivu, na aerodromu "Ben Gurion":

U tamošnju knjigu utisaka napisao je "Šalom Izrael" ("Mir ti, Izraele") i, na engleskom dodao ovo:

- Veoma sam srećan i uzbuđen što sam opet u Izraelu. Jedva čekam divno iskustvo. Novak Đoković.

Novak Đoković je ovo zapisao u Knjizi utisaka na aerodromu u Izraelu / Foto: Printskrin Instagram/djokernole

Šta čeka Novaka Đokovića u Izraelu?

Nole je stigao u Izreal da bi učestvovao na turniru u Tel Avivu, koji je na programu od ovog ponedeljka, 26. septembra, do 2. oktobra.

U pitanju je nadmetanje iz serije 250 (pobedniku pripada 250 ATP bodova), u glavnom delu žreba učestvuje 28 tenisera, a nagradni fond je 1.019.855 dolara.

Taj turnir i dalje drži rekord po činjenici da je na njemu najmlađi teniser u istoriji osvojio jedno ATP takmičenje - Aron Krištajn je pehar osvojio 1983. kada je imao samo 16 godina i dva meseca.

Podsetimo, Novak Đoković je kao prvi nosilac slobodan u uvodnom kolu, u drugom će igrati s pobednikom meča Monteiro - Anduhar, ali će nastupati i u nadmetanju dublova, i to iz jednog vrlo posebnog, emotivnog razloga.


Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)