NESTVARNI NOVAK ĐOKOVIĆ: Amerikanac gledao u neverici, nije imao rešenja za razjarenog Srbina

Александар Илић
Aleksandar Ilić

24. 09. 2022. u 21:32 >> 21:32

NOVAK Đoković doneo je dva nova poena Evropi protiv Sveta na Lejver kupu, on je sa 2:0 u setovima savladao Fransisa Tijafoa.

НЕСТВАРНИ НОВАК ЂОКОВИЋ: Американац гледао у неверици, није имао решења за разјареног Србина

FOTO: EPA

Poigravao se Novak Đoković sa rivalom u "O2" areni, bilo je evidentno da Novaku nedostaje tenis i da se uželeo da pred publikom igra, a njegovu odlučnost da se u najboljem svetlu prikaže osetio je na svojoj koži Amerikanac Fransis Tijafo.

Samo u uvodnim gemovima obojica su osvojili svoje gemove, a potom je furiozni novak vezao pet sa dva osvojena brejka. Treba istaći i neverovatan podatak da na servis Srbina rival nije uspeo da upiše ni jedan jedini poen, te je Đoković lako došao do prvog seta.

Ništa drugačiji nije bio ni drugi set. Đoković je dobio uvodna dva gema, Tijafo je potom uspeo da osvoji jedan, a nakon toga je usledio servis gem Amerikanca, u kojem su obojica igrali neverovatan tenis, te je nakon nekoliko izjednačenja Fransis uspeo da slomi otpor Đokovića.

FOTO. EPA

Popravio je predstavnik Tima Sveta igru u nastavku meča, ali to nije bilo dovoljno da namuči Đokovića koji je do kraja sačuvao osvojeni brejk i rutinski doneo dva nova boda timu Evrope koji nakon ovog duela vodi 6:4.

ĐOKOVIĆ - TIJAFO 6:1, 6:3

DRUGI SET 6:3

6:3 - Dve brejk lopte imao je Đoković, iskoristio je prvu.

5:3 - Popravio je svoju igru Tijafo, ali na drugoj strani imao je Novaka Đokovića, koji nije dozvolio da ga ugrozi, već je as udarcem naterao Amerikanca da servira za pobedu.

4:3 - Konačno je Amerikanac jedan gem na svoj servis dobio bez ulaska u egal, imao je Đoković priliku da mu pripreti, ali je snažnu dijagonalu nakon duže razmene poslao u aut.

4:2 - Razigrao se Tijafo, čini se da je nakon prethodnog gema dobio na samopouzdanju. Nakon defanzive dolazi do 30:30, a Đoković se u drugom setu muči sa prvim servisom. Ipak, Srbin dolazi do gem lopte. Sada je sreća bila naklonjena Đokoviću koji dolazi do novog gema.

3:2 - Đoković je imao brejk loptu i u petom gemu drugog seta, uspeo je da se odupre Tijafo i nakon neverovatnog poena u kojem je loptica samo pala sa mreže, gde se nekoliko sekundi zadržala, Amerikanac uspeo da upiše novi gem.

FOTO. EPA

3:1 - Kao da je prethodni gem razljutio Novaka Đokovića, dobio je peti gem u meču sa nulom.

2:1 - Frensis Tijafo je uspeo da veže tri poena na svoj servis, a potom i pogreši u dva navrata. Uspeo je i iz toga da se vrati i izjednači. Na kraju je predstavnik Tima Sveta uspeo da se izbori za prvi gem u drugom setu.

2:0 - Konačno je došao Tijafo do poena na Đokovićev servis i to greškom Srbina, trebalo mu je samo devet gemova za to. Vezao je Amerikanac tri poena i došao do brejk lopte. Nije mu dozvolio Đoković da mu oduzme servis. Brzo je došao i do gem lopte i iskoristio ju je osvajač 21. grend slema u karijeri.

FOTO: EPA

1:0 - Poveo je Tijafo u gemu, ponovo se zainatio Nole,  nova brejk prilika za Novaka. Sjajnom dijagonalom je bacio Srbin Tijafoa na kolena, proklizao je Amerikanac

PRVI SET 6:1

6:1 - Neverovatno zvuči da Tijafo nijedan poen nije dobio na servis Đokovića 25:9 je u prvom setu. Zaista čarobna igra Srbina koji je za 23 minuta arhivirao prvi set.

5:1 - Tijafo je vezao dva poena, odgovorio je Đoković, a Amerikanac ipak dolazi do gem lopte. Treba istaći da je dva puta Novak izbacio lopticu van terena i tako rivalu dao da se vrati u gem. Zainatio se posle Đoković, odigrao je čaroban poen uspeo je u njemu sve da vrati, a Fransis još jednom od nemoći sleže glavom. Usledila je nova brejk lopta.  Nemoćan je rival Srbina, još jedan gem ide na konto Noleta.

FOTO: EPA

 4:1 - Nove tri gem lopte za Đokovića, koristi prvu Srbin. Frensis Tijafo je još jednom u gemu tražio čelendž, ponovo su milimetri odlučivali u Noletovu korist, a videlo se na licu Amerikanca da polako gubi strpljenje zbog toga što već dva puta nije bio u pravu.

3:1 - Dugu i jaku razmenu odigrali su na početak četvrtog gema, a Đoković ju je završio fantastičnom dijagonalom pravo na liniju.  U bezizlaznoj situaciji našao se Đoković, a ipak je uspeo da izvuče lopticu i dođe do dva brejk poena. Odbranio je Tijafo prvu brejk loptu, servisom je odradio veliki deo posla.

2:1 - Na startu serviseri odlični, neverovatno zvuči, ali nijedan od igrača nije upisao poen na servis rivala. Ponovo je Đoković "nulom" došao do vođstva.

1:1 - Vrhunski tenis gledamo na startu. Pokušao je da šeta Tijafoa Đoković, a Amerikanac je uspeo da stigne nemoguće, a potom i poentira iz servisa. Sada je Franses vezao tri gem lopte, iskoristio je prvu.

1:0 - Fantastično je počeo Novak Đokoić. Vezao je tri uvodna poena, a u trećem je nakon čelendža servirao za gem. Nastavio je sa odličnim servisima, prvi gem upisao je za manje od dva minuta.

- Počeo je meč. Na servisu će se prvi naći Novak Đoković.

UOČI MEČA

Navijači Novaka Đokovića čekali su dugo da na terenu ponovo vide najboljeg srpskog tenisera svih vremena.

Đoković će protiv Tijafoa igrati treći meč drugog dana Lejver kupa, a samo dan nakon odlaska Rodžera Federera u penziju.

Rafael Nadal i Novak Đoković ispratili su Švajcarca u penziju, a nakon prvog dana Evropa i Svet podelili su bodove 2:2. Sada je, međutim, rezultat 4:4, posle iznenađenja koje se desilo neposredno pred Noletov prvi takmičarski nastup.

BONUS VIDEO: Novak i Džuli igrali tenis u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)