TENIS OD VEČERAS NEĆE BITI ISTI: Poslednji ples velikog Rodžera

Đ. SAMOILOVIĆ

23. 09. 2022. u 08:14

PETI teniski sudar Evrope i ostatka planete ostaće u senci poslednjeg meča u karijeri Rodžera Federera. Legendarni Švajcarac će u zalazak sunca odjahati u tandemu sa Rafaelom Nadalom večerašnjim dubl mečom protiv Frensisa Tijafoa i Džeka Soka u londonskoj "O2 areni".

ТЕНИС ОД ВЕЧЕРАС НЕЋЕ БИТИ ИСТИ: Последњи плес великог Роџера

EPA

U okviru Lejver kupa Rodžer će spustiti zavesu na grandioznu karijeru dostojnu najvećih sportista svih vremena. 


- Nisam želeo da ceo turnir bude posvećen meni, niti da se previše pojavljujem. Zato sam pitao trenera Bjerna Borga da li mogu da odigram samo dubl u petak uveče. Apsolutno je ostvarenje sna da igram poslednji meč karijere sa Rafom - izjavio je Federer.

- Biće teško, pre svega za Rodžera, ali i za mene. Možda i najbitniji igrač u mojoj teniskoj karijeri odlazi - poručio je Nadal.

Elitno društvo se okupilo u Londonu, Novak Đoković i Endi Marej su tu, takođe, kako bi ukazali poštovanje jednom od najvećih rivala.


- Sjajno je da imamo šansu da provedemo neko kvalitetno vreme van terena zajedno. Imali smo timske večere, pričali smo o tenisu, sportu, životu... Svi želimo da pobedimo i da se dobro pokažemo u isto vreme zbog Rodžerovog oproštaja, većina nas se divila njegovim uspesima pre nego što smo postali teniseri. Želimo da slavimo njegovu karijeru i nadam se da ćemo imati dobar vikend - poručio je Đoković.

Preplavile su emocije Nadala, Rodžerovog saigrača na oproštaju od tenisa.

- Biće teško, pre svega za Rodžera, bez sumnje, ali i za mene. Naposletku, jedan od, ako ne i najbitniji igrač u mojoj teniskoj karijeri odlazi - kazao je Španac. 

Palo je i duhovito "prepucavanje" između Novaka i Rodžera kada su srpskog tenisera upitali koji će meč protiv Federera pamtiti.

- Prvo grend slem finale 2007, kada sam izgubio - rekao je Đoković, pa je Rodžer "reternirao":

- Sad si samo fin.

Nije mu Novak "ostao dužan".

- Nisam završio. Verovatno najvažniji meč protiv Rodžera je finale Vimbldona 2019 - misleći na meč kada je Federer bio na poen do titule, a Novak je uspeo da okrene meč i slavi.

- Šta se tad desilo, zabagovao sam - još jednom je uzvratio Rodžer.


Rodžer Federer tenisku karijeru završava sa 20 grend slem trofeja, jedan više ima Novak Đoković, a dva više Rafael Nadal.

Švajcarac je u karijeri osvojio 103 titule, a u Open eri tenisa samo je Amerikanac Džimi Konors bio uspešniji sa 109 trofeja u singlu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZVEREV PONOVO POLUDEO: Evo šta je uradio nemački teniser