NOVAK ĐOKOVIĆ JE NEUNIŠTIV! Politički uplivi i medijska hajka ga je učinila još jačim: Nadala stižu godine, Srbin je čudo prirode

Novosti online

20. 09. 2022. u 20:59

NOVAK Đoković i Rafael Nadal polako ulaze u pozne sportske godine, i iako i dalje na teniskim terenima deluju poput dva predatora i demonstriraju nestvarne fizičke sposobnosti, statistike pokazuju da su jednom od njih godine izgleda ipak počele da uzimaju danak. Drugi je već kao što svi znaju "Srbin sa planete Kripton", čovek kome ni godine, ni svi politički uplivi i pokušaji da se svrgne sa trona ne mogu ništa.

НОВАК ЂОКОВИЋ ЈЕ НЕУНИШТИВ! Политички упливи и медијска хајка га је учинила још јачим: Надала стижу године, Србин је чудо природе

Tanjug/AP

Naime, "Tennis Abstract" je objavio jednu zanimljivu statistiku, a tiče se procenata pobeda pre pandemije i posle pandemije korona virusa.

Iako je veliki broj teniski kritičari prognozirao da će sva dešavanja oko Australijan opena, deportacija srpskog asa zbog vakcinalnog statusa i čelične odlučnosti da sledi svoje ideale ostaviti dubok trag, to se ipak nije desilo.

Foto: Profimedia/AP

Kralj "belog sporta" pre nego što je korona virusa zavladao svetom bio je na 84,2 posto pobeda, dok je nakon pandemija njegov procenat skočio na 85,6. 

Ovo je samo još jedno svedočanstvo koliko je životni stil pun odricanja od 35-godišnjeg čoveka stvorio neuništivog sveosvajajućeg "Serbinatora".

Otporan je Srbin na sve, a od čega je mentalno satkan govori i to da je iz svega izašao još jači. 

Ruku na srce, po zbirnom broju trijumfa "Nole" je pao na mesto broj osam, ali razlog tome leži jedino u ukupnom broju odigranih mečeva, koji su bili znatno redukovani nakon njegove odluke da se na vakciniše.

Podsetimo, Đoković je propustio dva grende slema (Australijan open i Ju-Es open), kao i američku turneju, pa nema sumnje da bi u tom slučaju broj pobeda bio znatno veći. 

FOTO: Tanjug/AP

Što se tiče Rafaela Nadala, on je tek na poziciji 15 kada je reč o broju trijumfa, dok kada je reč o procentu, on je sa nestvarnih 89,2, pao na 84,4 procenta. Zaista, i dalje to jeste impresivna brojka, ali i dokaz tendencije pada u igri "El Matadora" koji je zagazio u 36. godinu života, a u isto vreme kuburi i sa kontinuiranom povredama.

FOTO: Tanjug/AP

Kada se pogleda šira slika, čak trojica tenisera koja su u periodu pre pandemije imali najveći broj pobeda ispala su iz TOP 5, dok su samo Aleksandar Zverev i Stefanos Cicipas ostali u probranom društvu. 

Pored Đokovića i Nadala u prvih pet više nema ni Dominika Tima, ali su zato na scenu stupili neka nova lica - Kasper Rud, Andrej Rubljov i Aleksandar Medvedev.  

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a