"NIKO NE MOŽE DA BUDE KAO FEDERER": Teniska legenda pričala o Rodžereru, pomenula Đokovića i Nadala

Novosti online

18. 09. 2022. u 10:13

Švajcarski teniser Rodžer Federer saopštio je da će se povući posle Lejver kupa u Londonu, koji će se održati od 23. do 25. septembra, a povodom penzionisanja slavnog asa na društvenim mrežama oglasile su njegove brojne kolege.

НИКО НЕ МОЖЕ ДА БУДЕ КАО ФЕДЕРЕР: Тениска легенда причала о Роџереру, поменула Ђоковића и Надала

FOTO: AP/Tanjug

- Hvala ti na uspomenama, prijatelju. Bila mi je čast da delim neke trenutke našeg sporta sa tobom. Javi se ponekad. Takođe, deluje mi kao dobro vreme da počnem da treniram za Vimbldon“, napisao je Amerikanac Endi Rodik, koji je od Federera izgubio tri finala Vimbldona (2004, 2005, 2009) i jedno polufinale 2003. godine.

- Rodžer je bio jedan od mojih idola i izvor inspiracije. Hvala ti na svemu što si uradio za naš sport. I dalje želim da igram sa tobom! Želim ti svu sreću na svetu i u svemu što sledi za tebe“, poručio je najbolji teniser planete Karlos Alkaras.

- Volim te, Rodžere. Hvala ti na svemu što si uradio za tenis i mene. Teniski svet neće nikada biti isti bez tebe“, napisao je Argentinac Huan Martin del Potro.

- Federer je šampion šampiona. On ima najkompletniju igru svoje generacije i ukrao je srca navijača širom sveta sa neverovatnom brzinom na terenu i izuzetnim teniskom umom. Imao je istorijsku karijeru sa uspomenama koje će nastaviti da žive“, istakla je čuvena Bili Džin King.

Samo su neki od komentara na društvenim mrežama, a Patrik Muratoglu, teniski stručnjak, podelio je utiske o Rodžeru Federeru u velikom intervju.

- Nema sumnje da je Rodžer najbolji ambasador kojeg je tenis ikada imao. Svi bi boleli da mogu da igraju tenis kao on, ali on je jedinstven, niko to ne može u budućnosti da ponovi", rekao je Muratoglu.

Muratogluova prva sećanja na Federera sežu u 2006. godinu.

Foto arhiva VN

 

- Prvo sećanje koje mi pada na pamet je ceremonija dodele nagrada na Australijan openu 2006, kada se slomio i počeo da plače. Bilo je posebno videti ga kako se izražava. Druga dva sećanja su dva epska finala Vimbldona. Jedno od ta dva je finale protiv Nadala, koje je završeno noću, a drugo je poraz od Novaka Đokovića kada je propustio dve meč lopte. Bez sumnje to su bile dve istorijske partije", istakao je Muratoglu i dodao:

- Kada vidite Rodžera Federera kako igra tenis, prvo što primetite je da ima neverovatan talenat i fluidnost pokreta. Ali onda pomislite… ima drugih tenisera koji se isto tako kreću, ali zašto nisu osvojili Grend slem a Federer jeste 20? Zašto? Jednostavno zato što je ratnik. Uvek se borio za svaki poen kao da je poslednji. Malo je tenisera koji to imaju mentalitet. Zahvaljujući tome uspeo je da upiše istoriju u ovom sportu - zaključio je Muratoglu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024