"BILA JE ČAST IGRATI PROTIV TEBE, ALI JOŠ VEĆA IGRATI S TOBOM" Dirljiva poruka Stena Vavrinke Rodžeru Federeru

Novosti online

17. 09. 2022. u 09:30

IKONA svetskog tenisa Rodžer Federer odlazi u penziju posle ovogodišnjeg izdanja Lejver kupa, takmičenja čiji je idejni tvorac bio. Švajcarac je tokom karijere imao nemerljiv uticaj na razvoj i popularnost tenisa u svetu. Mnogi kažu da bez njega ne bi bilo ni Nadala ni Đokovića, što možda i nije sasvim tačno, ali nema sumnje da je Rodžer itekako uticao na karijeru Stena Vavrinke.

БИЛА ЈЕ ЧАСТ ИГРАТИ ПРОТИВ ТЕБЕ, АЛИ ЈОШ ВЕЋА ИГРАТИ С ТОБОМ Дирљива порука Стена Вавринке Роџеру Федереру

EPA/EFE

Njih dvojica su 2008. godine u Pekingu osvojili zlatnu olimpijsku medalju u dublu za Švajcarsku, a 2014. su svojoj zemlji doneli za sada jedinu titulu šampiona Dejvis kupa, kada su sa 3:1 u finalu savladali Francusku.

Kao protivnici sastali su se 26 puta, a Sten je samo tri puta slavio. Dva puta je to uradio u Monte Karlu, 2009. i 2014, kada je i osvojio svoj jedini masters, a jednom na Rolan Garosu, one 2015. godine kada je podigao trofej Musketara sprečivši Novaka da osvoji kalendarski Grend slem.

- Hvala ti prijatelju na svemu što si uradio za mene svih ovih godina. Bila je prava čast deliti s tobom teren kao protivnik, ali još veća biti u istom timu s tobom. Zauvek sam ti zahvalan za sve trenutku, na terenu i van njega. TEnis više nikada neće biti isti, uživaj u sledećem poglavlju života sa tvojom divnom porodicom - napisao je Vavrinka na Tviteru.

Federer je ranije imao plan da posle Lejver kupa učestvuje na turniru u rodnom Bazelu, a nije krio želju i nadu da se sledeće godine, poslednji put, okuša na Vimbldonu. Na kraju je ipak odlučio da posluša svoje telo i objavio je kraj jedne od najblistavijih karijera u istoriji sporta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije