SAMO MAKSIMALNA POBEDA VODI U MALAGU: Srbija od 16 časova sa Kanadom koja je iznenadila Španiju

Novosti online

17. 09. 2022. u 08:25 >> 09:00

DAN odluke za tenisere Srbije. "Orlovi" danas (16.00) igraju presudni meč u grupnoj fazi Dejvis kupa sa Kanadom.

САМО МАКСИМАЛНА ПОБЕДА ВОДИ У МАЛАГУ: Србија од 16 часова са Канадом која је изненадила Шпанију

FOTO: Dejvis kup

Našu selekciju samo pobeda vodi u Malagu na završnicu, od 21. do 27. novembra.

Selekcija "javorovog lista" juče je posle velikog preokreta savladala Španiju sa 2:1.

Junak pobede bio je Feliks Ože-Alijasim koji je najpre u singlu preokrenuo protiv prvog reketa sveta Karlosa Alkaraza i tako izjednačio na 1:1, a zatim u dublu sa Vasekom Pospišilom, opet posle preokreta nadigrao Marsela Granoljersa (12. dubl igrač sveta) i Pedra Martineza.

Kanada sada ima skor 2-0, a Srbija i Španija obe po pobedu i poraz. Budući da Španci igraju protiv Koreje i teško je očekivati bilo kakav ishod osim njihovog trijumfa, Srbija mora da pobedi Kanadu sa 3:0 kako bi u trouglu koji se stvara imala bolji odnos meč-poena. 

Španija bi na toj mini-tabeli, zahvaljujući maksimalnoj pobedi nad našom selekcijom i minimalnom porazu od Kanade, bila prva a za drugo mesto Srbiji je potrebna pobeda od 3:0 nad Kanadom.

- Bitan trijuf protiv Južne Koreje (2:1), morali smo da pobedimo. Pritisak je bio veliki, ali tako je uvek kada se igra za reprezentaciju. Sve misli su usmerene ka Kanadi. Imali smo juče slobodan dan, što je bilo vrlo bitno, posle dva uzastopna meča da se odmorimo i regenerišemo - istakao je Viktor Troicki posle pobede.

Standings provided by SofaScore LiveScore

- Ovo je ispit za celu generaciju, jer obezbediti finalni turnir, bez Novaka Đokovića, bio bi veliki podvig - dodao je nekadašnji osvajač ovog takmičenja.

Bonus video - Pet tajni zbog kojih je Novak Đoković najbolji na svetu


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)