"SREĆA PA NIJE IGRAO ĐOKOVIĆ": Alakaraz priznao da je za njega bilo dobro što Novaka nije bilo na Ju-Es openu

Novosti online

13. 09. 2022. u 19:59

NOVA teniska zvezda o kojoj se priča je Karlos Alkaraz. Španac je osvojio Ju-Es open i tako posao najmlađi svetsko broj jedan u istoriji "belog sporta". Ipak, momak iz Mursije je priznao da je imao sreće što u Njujorku nije učestvovao Novak Đoković.

СРЕЋА ПА НИЈЕ ИГРАО ЂОКОВИЋ: Алакараз признао да је за њега било добро што Новака није било на Ју-Ес опену

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Ovaj 19-godišnjak je u razgovoru za "Njujork tajms" istakao nedolazak Srbina na poslednji grend slem, ali time ne želi da umanji veliki uspeh koji je ostvario.

- Ne želim da sebi odbijam ništa od zasluženog, ali činjenica je da ne igram u periodu kada su Rafa, Novak i Rodžer istovremeno na terenu. Imao sam sreću ili to nazovite kako hoćete što Đoković nije mogao da nastupi na Ju-Es openu. Sve ima svoje razloge, ali to je realnost - rekao je Alkaraz i nastavio:

- Novak nije mogao da igra u velikom delu ove sezone, Rafa je igrao, ali ni on nije mogao celu sezonu. Ali, kao što rekoh, ne bih da sebi umanjujem zasluge. Igrao sam celu sezonu, neke neverovatne mečeve, osvojio velike turnire, radio veoma naporno da bih došao u poziciju da mogu da sve ovo ostvarim.

Mnogi su posle prve grend slem titule očekivali mali odmor i pauzu od tenisa, ali Karlos je odlučio da igra za reprezentaciju Španije u Dejvis kupu. "Furija" se sutra od 16 sati sastaje sa Srbijom.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)