NOVA SENZACIJA NA JU-ES OPENU: Nadalov "dželat" i dalje stvara tenisku bajku

Novosti online

07. 09. 2022. u 22:54

NOVAK Đoković se možda obradovao kada je video da je Rafael Nadal ispao sa Ju-Es opena, ali Rafin "dželat" nije stao samo na tome.

НОВА СЕНЗАЦИЈА НА ЈУ-ЕС ОПЕНУ: Надалов џелат и даље ствара тениску бајку

FOTO: Tanjug/AP

Amerikanac Franses Tijafo, koji je na ovaj grend slem došao kao 26. na ATP listi, večeras je izbacio i devetog nosioca s turnira.

Andrej Rubljov, Rus koji se nadao da bi posle prave "seče favorita" mogao do prve grend slem titule, poklekao je pred naletom domaćeg takmičara, koji je za dva sata i 39 minuta došao do pobede od 3:0, po setovima 7:6(3), 7:6(0), 6:4.

Tijafo će u polufinalu igrati protiv boljeg iz preostalog četvrtfinalnog duela, u kome se sastaju Janik Siner (11. nosilac) i Karlos Alkaraz (3.).

Prethodno su se u polufinale plasirali Karen Hačanov (27.) i Kasper Rud (5).

Podsetimo, na ovom Ju-Es openu titulu je (neuspešno, usled nedvno poraza) branio Danil Medvedev koji je 2021. u finalu pobedio Novaka Đokovića. Nole je u tom trenutku bio izjednačen sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom sa po 20 grend slem titula.

Sada, godinu dana i četiri grend slem turnira kasnije, Nadal vodi sa 22 "velika" trofeja, Đoković ima 21, a Federer je i dalje na 20. Ko će osvojiti Ju-Es open pravo je pitanje jer su u konkurenciji ostali igrači koji nikada nisu podigli pehar grend slema.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)