RUS JE ZNAO KAKVU DOBRODOŠLICU MU SPREMAJU AMERI: Hačanov posle velikog trijumfa nad Kirjosom progovorio o publici na Ju-Es openu

Novosti online

07. 09. 2022. u 21:37

NIK KIRJOS je uspeo da sa Ju-Es opena eliminiše Danila Medvedeva koji je zbog tog poraza ostao i bez prvog mesta na ATP listi. Rusa je u četvrtfinalu, neočekivano ali zasluženo, osvetio zemljak Karen Hačanov koji je bio bolji od Australijanca 7:5, 4:6, 7:5, 6:7(3), 6:4.

РУС ЈЕ ЗНАО КАКВУ ДОБРОДОШЛИЦУ МУ СПРЕМАЈУ АМЕРИ: Хачанов после великог тријумфа над Кирјосом проговорио о публици на Ју-Ес опену

FOTO: Tanjug

- Ostali smo na terenu malo kraće nego u Australiji 2020. godine. Odličan meč od početka do kraja. Bio sam strpljiv, čekao šanse, stvarao ih. Ponosan sam što sam uspeo da privedem posao kraju. Nije bilo lako zadržati brejk u petom setu, ali video sam i da je on pomalo frustriran, iznerviran - rekao je 26-godišnji Hačanov.

Publika je očekivano bila na strani kontrovoreznog Australijanca.

- Bio sam pripremljen na to da će publika više navijati za njega, da je favorit u njihovim očima. Nisam bio uzrujan oko toga, znam kakav tretman imaju sportisti iz Rusije. Igrao sam ovde sa Rafom 2018, tada je bila slična atmosfera i znao sam šta da očekujem, šta moram da radim i koliko koncentrisan moram da budem.

FOTO: AP

Hačanovu je ovo najbolji rezultat na četiri najprestižnija teniska turnira, nakon što je dva puta stizao do četvrtfinala, sada je preskočio i tu stepenicu, pa će u polufinalu odmeriti snage sa Kasperom Rudom iz Norveške. U jedinom prethodnom okršaju, u Rimu 2020. slavio je Rud.

- Polufinale je još jedan korak napred i zaista sam srećan što sam uspeo. I to protiv Nika, koji opet igra svoj najbolji tenis.

U preostala dva četvrtfinala sastaju se Rubljov – Tijafo i Alkaraz – Siner.

 

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)