RUBLJOV POMOGAO NOVAKU: Ruski teniser eliminisao Norija i sprečio ga da na ATP listi pretekne Đokovića

Novosti online

05. 09. 2022. u 19:45

RUSKI teniser Andrej Rubljov, 11. igrač sveta i deveti nosilac na Ju-Es openu, plasirao se u četvrtfinale poslednjeg grend slema sezone gde će odmeriti snage sa Fransesom Tijafoom, koji je priredio senzaciju eliminacijom Rafaela Nadala.

РУБЉОВ ПОМОГАО НОВАКУ: Руски тенисер елиминисао Норија и спречио га да на АТП листи претекне Ђоковића

FOTO: Tanjug/AP

Rubljov je u osmini finala nadigrao devetog igrača sveta i sedmog nosioca u Njujorku Kameruna Norija, u tri seta - 6:4, 6:4, 6:4.

- Bilo je teđko, dugo se znamo. Poslednji put on me je pobedio. Igrao sam dobar meč i super sam zadovoljan - rekao je Rubljov koji je ovim trijumfom izjednačio najbolji plasman na Ju-Es openu iz 2017. i 2020. godine.

Meč je trajao dva i po sata, a jedini period igre Norija koji je vredan pomena jeste sredina trećeg seta kada je uspeo da vrati jedan brejk Rubljovu i izjednači na 3:3.

Uprkos porazu Nori će na narednoj listi napredovati za jedno mesto pa će od ponedeljka biti osmi igrač sveta, sa samo 20 poena zaostatka za Novakom Đokovićem. Da je pobedio, Britanac bi na ATP listi preskčio i našeg asa.

Rubljov je osigurao povratak u Top 10, od ponedeljka će biti deveti na svetu, a ako se plasira u polufinale, on će prestići i Norija ali i Novaka i biće opet sedmi na svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije