RUSU NE PRIJA AMERIKA: Oglasio se Danil Medvedev posle eliminacije, pomenuo i Novaka Đokovića

Novosti online

05. 09. 2022. u 10:32

Ruski teniser Danil Medvedev poražen je od Nika Kirjosa u četiri seta i tako je po drugi put u poslednjih mesec dana morao da čestita protivniku iz Australije, ali ovoga puta je morao i da se oprosti od odbrane trofeja na Ju-Es openu, ali i prvog mesta na ATP listi.

РУСУ НЕ ПРИЈА АМЕРИКА: Огласио се Данил Медведев после елиминације, поменуо и Новака Ђоковића

FOTO: Tanjug/AP

- Nik je igrao dobro. Bilo je izjednačeno do trećeg seta, od tada je bio bolji od mene. Počeo sam tada fizički da se osećam slabije, mislim da je to bio ključ. Ne znam kako je njemu bilo. Počeo sam da osećam jači umor. Šteta, jer sam bio pomalo i bolestan. Meni se dešava da se bar jednom razbolim tokom letnje američke serije, što je blesavo. Prošle godine mi se to desilo u Sinsinatiju. Bilo je to dobro, jer se obično ne razboljevam dva ili tri puta u par nedelja. Stvar je u tome što u svlačionici ili negde unutra mogu da se pokrijem. Čak je i u svlačionici bilo 20 stepeni, ne više. Ideš na tuširanje, znojiš se, onda izađeš. Ako se malo opustiš i ostaneš posle meča da sediš pet minuta, možeš da se prehladiš. Osećao sam da me grebe grlo tokom dana. Možda je to igralo ulogu. Opet, ne bih da to bude izgovor jer je Nik zaista igrao dobro, pobedio me je u Montrealu, tamo nisam bio bolestan - izjavio je Medvedev.

Prvi reket sveta je takođe odao priznanje Australijancu.

- I u Montrealu je bio dobar. Bio je to meč visokog nivoa. Igrao sam sa Novakom, Rafom, svi oni igraju sjajno. Nik je danas igrao na njihovom nivou. Ima malo drugačiju igru. Ume i da ostane u reliju. Teško je igrati sa njim, ima zadovoljavajuć servis. U poenima ne osećate da imate prednost jer ima dobre udarce. Ako ovako bude igrao do kraja turnira, ima šanse da ga osvoji. Ipak, imaće i teške protivnike, sigurno - dodao je Danil.

Rus je dodao da ga nije iznandilo ništa posebno u Nikovoj igri, a nije želeo da pravi ni priču od jednog detalja iz prvog seta kada je neko povikao iz Kirjosovog boksa, kako bi verovatno poremetio Rusa.

- Bilo je to samo jednom, prvi set, na 6:5 za njega, 40:30 na moj servis. Pred drugi servis, neko iz njegovog boksa je povikao, 'hajde, imaš ga'. To nije lepo, to ne bi trebalo da se radi kada ste iz tuđeg boksa. Rekao sam to sudiji. Ne znam ko je to tačno bio. Ne znam ljude iz njegovog tima, ali popričali smo u svlačionici. Poštujem ih kao i sve ostale. Ipak, na kraju meča, rekao sam, nije trebalo da bude toga. Bio je to muški glas. Samo jednom, tako da možda nije namerno, nadam se - zaključio je Medvedev.

BONUS VIDEO: Đoković otvara terene u Visokom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!