KIRJOS ZGAZIO MEDVEDEVA: Rus pretio da će napustiti teren ako još jednom to urade

Novosti online

05. 09. 2022. u 08:42

Australijanac Nik Kirjos pobedio je prvog nosioca i branioca titule na Ju-Es openu Danila Medvedeva – 7:6 (13-11), 3:6, 6:3, 6:2 u četvrtom kolu poslednjeg kalendarskog grend slema u sezoni.

КИРЈОС ЗГАЗИО МЕДВЕДЕВА: Рус претио да ће напустити терен ако још једном то ураде

Foto: AP

Rus će zbog prerane eliminacije ostati i bez prvog mesta na narednoj ATP listi.

Kontroverzni Nik stigao je tako i do četvrte pobede iz pet međusobnih duela sa Medvedevom, pa će se za polufinale boriti sa Karenom Hačanovom, koji je bio bolji od Pabla Karenja Buste – 4:6, 6:3, 6:1, 3:6, 6:3.

Nik Kirjos je vrhunski teniser i tu dileme nema, ali ga (pre)često „luda glava“ sputa u tome da pokaže sav potencijal koji poseduje. Ipak, čini se da je „namestio glavu“, što potvrđuje i rutinska pobeda nad prvim nosiocem u Njujorku Danilom Medvedevom.

Meč je obeležio i jedan incident. Ruski teniser zapretio je, pred početak drugog seta, da će napustiti teren zbog ponašanja u loži australijskog tenisera!

- Oni to ne mogu da urade. Ako to urade drugi put, neću igrati dok neko ne izađe. Upravo sam vam rekao da neću igrati ako to urade drugi put, jer ne mogu to da rade na moj servis - rekao je Medvedev, a zatim poručio i da će napustiti meč:

- Oni su u loži profesionalnog tenisera. Još jednom ako to urade na moj servis, ja neću više da igram!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by US Open (@usopen)

Međutim, nije jasno šta je iznerviralo Rusa koji je bez majice na sebi bio u svađi sa sudijom. S druge strane, pored Kirjosovog oca i devojke Kostin Haci, kao i uobičajenih prijatelja koji putuju s njim, u loži je od novih lica bio samo Tanasi Kokinakis kog je Nik izbacio u 1. kolu Ju-Es opena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati