POČINJE JU-ES OPEN BEZ ĐOKOVIĆA: Dva srpska predstavnika igraju prvog dana

Č. V.

28. 08. 2022. u 15:45

U PONEDELjAK počinje poslednji grend slem u sezoni Ju-Es open, a Srbiju će predstavljati četiri tenisera i jedna teniserka u singl konkurenciji. Prvog dana će na terenu biti samo dvoje naših predstavnika.

ПОЧИЊЕ ЈУ-ЕС ОПЕН БЕЗ ЂОКОВИЋА: Два српска представника играју првог дана

Foto: EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD

Drugi meč na terenu sedam igraće Filip Krajinović. Njegov rival je 18. nosilac iz Australije Aleks de Minor. Program počinje u 17 sati po srednjeevropskom vremenu, pa oni neće pre 19 časova početi duel. Pre njih igraju Džon Milman i Emilio Nava.

Prvog dana turnira meč će igrati i Aleksandra Krunić. Ona za rivalku ima kvalifikantkinju iz Rusije Elinu Avanesijan. Njihov orkšaj je četvrti na terenu 14 i neće početi pre 22.30.

Publika u Njujorku, ali i svi kraj malih ekrana će na startu Ju-Es opena imat priliku da vide aktuelnog šampiona Danila Medvedeva, Kaspera Ruda, Matea Beretinija, Dominika Tima, Ednija Marija, Stefanosa Cicipasa, Serenu Vilijams, Simonu Halep...

Ipak, nema dileme da će možda i najveću pažnju izazvati australijski dvoboj Nik Kirjos - Tanasi Kokinakis (ne pre 2.30 iza ponoći). Ovo je duel dva najbolja drugara koji su inače u dublu slavili na Australijan openu.

Podsetimo, na turniru neće učestvovati Novak Đoković koji je prošle godine izgubio u finalu od Medvedeva, pa će čast Srbije osim pomenutih Krajinovića i Krunićeve braniti Miomir Kecmanović, Laslo Đere i Dušan Lajović u singl konkurenciji, odnosno Nikola Ćaćić u dublu koji igra u paru sa Indijcem Ramkumarom Ramanatanom.

BONUS VIDEO: Novak Đoković u društvu Željka Obradovića na meču košarkaša Srbije i Grčke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije