"NISMO MOGLI DA POMOGNEMO NOVAKU ĐOKOVIĆU": Oglasili se organizatori Ju-Es opena

Novosti online

26. 08. 2022. u 17:41

VELIKU prašinu u javnosti podigao je Tenis Sandgren rekavši da USTA (Teniski savez Sjedinjenih Američkih Država) nije učinio ništa da pomogne Novaku Đokoviću da igra na Ju-Es openu, toliku da su morali i sami organizatori turnira na Flešin Medouzu da se oglase.

НИСМО МОГЛИ ДА ПОМОГНЕМО НОВАКУ ЂОКОВИЋУ: Огласили се организатори Ју-Ес опена

FOTO: AP/Tanjug

USTA, organizator JU-ES opena, se oglasio saopštenjem u kome se navodi da nisu imali nikakvu mogućnost da pomognu Novaku Đokoviću da dobije izuzeće, a objašnjenje su dali samo jedan dan nakon što je američki teniser Tenis Sandgren oštro kritikovao organizatore Ju-Es opena zbog toga što nisu pomogli Novaku.

U odgovoru koji je USTA mejlom dostavila portalu "Tennis Majors" ovog petka navodi se da su se pravila o izuzeću koja su bila na snazi 2020. i 2021. godine promenila i da nije postojao način na koji su mogli da pomognu Novaku Đokoviću.

- USTA je bio u kontaktu sa nekoliko odeljenja unutar federalne vlade Amerike , uključujući i ministarstvo za unutrašnju bezbednost SAD, carinsku i graničnu kontrolu i Stejt Department. Obavešteni smo da Vlada Amerike ne razmatra više dodeljivanje Izuzeća od nacionalnog značaja nevakcinisanim putnicima u Sjedinjene Američke Države. Pravilo je na snazi od oktobra 2021. godine i razlikuje se od pravila koja su važila 2020. i 2021. godine, odgovor je teniskog saveza SAD.

Portal takođe navodi da su novinari kontaktirali Novaka Đokovića koji je ostao čvrstog stava da se neće vakcinisati protiv korona virusa.

BONUS VIDEO: Poruka rumunske teniserke Andree Prisakariju čitaocima „Novosti“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju