SUNOVRAT NOVAKA ĐOKOVIĆA: Ameri dočekali svojih pet minuta i uništili Srbina

Novosti online

26. 08. 2022. u 09:22

Novak Đoković izgubiće 1.200 bodova zbog nemogućnosti da igra na Ju-Es openu, gde je trebalo da odbrani finale.

СУНОВРАТ НОВАКА ЂОКОВИЋА: Амери дочекали својих пет минута и уништили Србина

FOTO: Tanjug/AP

Gubitak bodova doneće novi problem srpskom asu jer će sada strepeti od rezultata ostalih tenisera u prvih deset među kojima bi lako moglo da se desi da njega ne bude posle poslednjeg grend slema u godini.

Novak je trenutno šesti na ATP listi, ali njegova pozicija posle Ju-Es opena zavisi od Feliksa Ože-Alijasima, Kamerona Norija, Huberta Hurkača, Andreja Rubljova ili Tejlora Frica.

Srbina će sigurno prestići Kasper Rud koji trenutno ima samo 75 bodova manje od srpskog asa, što znači da kada se Novaku oduzmu bodovi nakon turnira on ostaje na 3.750 bodova, a to Rudu donosi bolju poziciju bez obzira na plasman.

Osim Ruda, Novaka će preskočiti Alijasim ako odbrani polufinale, ali i Rubljov i Fric ukoliko takođe stignu do polufinala.

Novak bi iz top deset mogao da ispadne u slučaju da Nori i Hurkač obezbede četvrtfinale.

To nisu jedini igrači koji prete poziciji Novaka Đokovića, jer je pitanje kako će i teniseri koji nisu u prvih deset na svetu odigrati turnir.

Kada se sve sabere i oduzme, Novak će pretrpeti veliki pad, a sve to zbog nepravde i apsurda. Amerikanci su posle Australijanaca dočekali svojih pet minuta da svrgnu Srbina sa trona, kad ne mogu na terenu, onda igrama van sportskih okvira.

BONUS VIDEO: SASTANAK VUČIĆA I ĐOKOVIĆA: Ovako je izgledao susret predsednika Srbije i najboljeg tenisera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (42)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024