NOVAK ĐOKOVIĆ GOVORIO O KRAJU KARIJERE: Otkrio planove, još dugo će biti strah i trepet teniskog sveta (VIDEO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

20. 08. 2022. u 17:41

NOVAK Đoković je tema broj jedan gde god se pojavi, a jedan od najboljih tenisera sveta govorio je o daljim planovima u karijeri, a po svemu sudeći, još dugo će izluđivati rivale

НОВАК ЂОКОВИЋ ГОВОРИО О КРАЈУ КАРИЈЕРЕ: Открио планове, још дуго ће бити страх и трепет тениског света (ВИДЕО)

FOTO: AP

Đoković je u karijeri osvojio 21. trofej na grend slemovima, osvojio je jula Vimbldon. Jedan mu nedostaje da se izjednači sa Rafaelom Nadalom koji je ove godine na svojoj strani imao korona virus zbog koga je Novak Đoković propustio učešće na Australijan openu i bio je neprikosnoven na Rolan Garosu.

Srpski teniser dao je intervju novinaru Grahamu Besindžeru gde je govorio o daljim planovima u karijeri.

- Imam još mnogo toga da uradim u ovom sportu. Verujem da mogu da osvojim još grend slemova, da dodatno popravim rekord kao igrač na prvom mestu na listi. To su moji jasni ciljevi, rekao je Đoković na početku razgovora koji je nedavno objavljen.

Đoković je već vlasnik rekorda za najviše nedelja provedenih na prvom mestu sa 373 nedelja, 63 više od Rodžera Federera na drugoj poziciji. Švajcarac je upisao svega 237. Zanimljivo je i da je Srbin na prvom mestu proveo 122 nedelje u nizu.

- U isto vreme, to nisu jedine stvari koje me motivišu. Svakodnevno me ispunjava da radim na sebi, na svom ličnom rastu, rekao je Đoković.

Novak sa peharom Ju-Es opena 2018. Foto AP

Srbi ne veruju u granice

Đoković je upitan i o dugotrajnosti svoje karijere. Misli li da može da igra do 40. godine, nije isključio tu mogućnost.

- Ne verujem u granice. Limit je samo iluzija vašeg ega i uma. Želim da igram još dugo vremena, ali u isto vreme znam da moram da održavam prave principe i rutine da bih održavao zdravlje i stanje mog tela, uma i duše. Sve mora da radi u sinergiji i harmoniji zajedno sa mojom porodicom i privatnim životom, rekao je i dodao

- Svestan sam da će tempo i broj turnira na kojima igram morati da trpe, neću moći da igram na svakom turniru u istom intenzitetu, možda budem igrao u 40. ali ću tada biti fokusiran samo na najveće turnire, koji mi najviše znače, rekao je Đoković.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)