ŠAMAR NADALU: Ništa od prvog mesta, Srbin slavio pobedu Hrvata

Novosti online

18. 08. 2022. u 08:03

Španski teniser Rafael Nadal poražen je već na startu mastersa u Sinsinatiju od hrvatskog tenisera Borne Ćorića, koji ga je tako sprečio da na ovom turniru preuzme prvo mesto na ATP listi!

ШАМАР НАДАЛУ: Ништа од првог места, Србин славио победу Хрвата

FOTO: AP

Nadal je otkazao Montreal zbog povrede, da bi nedelju dana kasnije zaigrao u Sinsinatiju pošto je postojala šansa da u slučaju osvajanja turnira ponovo bude broj jedan na ATP listi, međutim Ćorić mu je ozbiljno pokvario planove ostvarivši šokantnu pobedu već u prvom kolu - 7:6, 4:6, 6:3.

Očigledno je i da Ćorić "ne leži" Nadalu kao rival, pošto sada vodi sa 3:2 u pobedama u međusobnom skoru.

Hrvata su u prošlosti često mučile povrede, a posle dve velike pobede, najpre protiv Musetija, koji je u naletu, a sada i protiv Nadala, deluje da se vraća u prepoznatljivu formu.

Nadal će svakako imati svoju šansu da se vrati na prvo mesto na Ju-Es openu, gde bi u tom slučaju najverovatnije bilo potrebno bar da dođe do finala (ukoliko Medvedev ne osvoji Sinsinati).

Podsetimo i da Medvedev brani titulu u Njujorku, pa ga faktički jedino odbrana titule može ostaviti na prvom mestu posle Grend slema u Njujorku.

Zanimljivo je i da je na tribinama u boksu Borne Ćorića bio srpski teniser Filip Krajinović, koji je proslavio veliki trijumf svog projatelja iz Hrvatske.

BONUS VIDEO: SASTANAK VUČIĆA I ĐOKOVIĆA: Ovako je izgledao susret predsednika Srbije i najboljeg tenisera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)